iPhone 11 release date Nederland: stream hier het event vanaf 19:00

Zsarisse Knol
Nog een dag te gaan en dan zal Apple officieel de nieuwe generatie iPhones bekend maken in Cupertino. Wat betreft de iPhone 11 wordt er veel van Apple verwacht. éen van die verwachtingen is dat er veel moderne veranderingen zijn en echte ‘moet ik hebben’-telefoons worden gepresenteerd.

UPDATE: Het Apple-event stream je vanaf 19.00 (GMT +1) hier. Kijk mee en zie hoe de iPhone 11 wordt onthuld. 

 

Het is officieel: op 10 september om 19.00 uur wordt het jaarlijkse Apple evenement weer gehouden bij het Steve Jobs Theater in Cupertino, Californië.  En zoals altijd is iedereen benieuwd naar de nieuwe iPhone. Dit is wat we momenteel weten over de iPhone 11.

Drie nieuwe lenzen

Wat Apple zelf reeds bekend heeft gemaakt is dat we drie nieuwe telefoons krijgen, namelijk de iPhone 11 Pro, iPhone 11R, iPhone 11 Max. Meer dan dat weten we niet, want meer dan dat wilt Apple niet bekend maken. Volgens de geruchten en geleakte foto’s komen er tal van veranderingen. Neem bijvoorbeeld het drietal nieuwe lenzen aan de achterzijde. Sinds vorig jaar horen we al van Apple dat één van de 2019-modellen drie nieuwe lenzen krijgt. De nieuwe rangschikking zal de iPhone 11 een grotere capaciteit bieden voor groothoekopname.

Onder de drie telefoons die Apple in 2018 heeft uitgebracht heeft alleen de XR een LCD-display en de iPhone XS en de XS Max een hogere resolutie OLED panel. Een OLED panel produceert veel levendigere kleuren en afbeeldingen. Gebaseerd op wat we weten, volgt Apple deze formule weer voor de nieuwe generatie iPhones.

Bilateraal opladen | iPhone 11

Eerder dit jaar heeft Apple officieel de AirPower, een draadloze oplaadmat, geëindigd. Dat liet ons achter met een third-party oplossing om onze iPhone en AirPods op te laden.  Maar er gaat een gerucht rond dat de nieuwe generatie iPhones bilateraal opladen ondersteund, volgens de Apple analist Ming-Chi Kuo. Dat betekent dat je je batterijpercentage kan delen met andere iPhones of AirPods die een draadloos iPhone-doosje hebben.

Ook zou de batterij veel groter zijn dan de andere telefoons: naar schatting van twee tot wel twintig procent groter, liggend aan het model. Na een test blijkt dat de iPhone XR ongeveer negentien uur  draait, de iPhone XS Max iets meer dan zeventien uur en de iPhone XS voor dertien uur.

Meer dan dit weten we vooralsnog niet niet. Houd WINMAG Pro in de gaten, morgen stream je het Apple-evenement vanaf 19:00 via onze website.