iPhone 7 en 8 weer te koop in Duitsland

Jordi Smit
De iPhone 7 en iPhone 8 zijn vanaf donderdag weer in de verkoop gegaan in Duitsland. De Apple-telefoons zijn voorzien van een chip van Qualcomm, zo meldt The Wall street Journal.

Verkoopverbod iPhone 7 en 8

Reden voor deze aanpassingen is om het door toedoen van Qualcomm ingestelde verkoopverbod te omzeilen. De iPhone 7 en 8 mochten sinds vorig jaar niet meer in Duitsland verkocht worden. Chipfabrikant Qualcomm won toen een patentzaak tegen Apple. 

Intel-modemchip met onderdelen van Qorvo

Het gaat om iPhone-modellen die een combinatie gebruiken van een Intel-modemchip met onderdelen van Qorvo. Qorvo schendt volgens de Duitse rechtbank een patent over het besparen van batterijvermogen wanneer een telefoon draadloze signalen ontvangt of verstuurt.

LEES OOK: Apple past iPhones aan voor omzeilen verkoopverbod

iPhone 7 en 8 weer te koop

Apple maakte tot 2016 exclusief gebruik van Qualcomm-modemchips. Sindsdien bevatten steeds meer iPhones chips van Intel, en vanaf dit jaar worden er geen nieuwe telefoons met chip van Qualcomm gemaakt. Wil het bedrijf de iPhone 7 en 8 weer op de Duitse markt kunnen verkopen, dan heeft Apple nu echter 'geen andere keuze' dan om alleen modellen met Qualcomm-chip aan te bieden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi