iPhone Pro Max: 25 procent hogere accucapaciteit

iPhone Pro Max: 25 procent hogere accucapaciteit

Zsarisse Knol
De Chinese keuringsdienst Tenaa heeft enkele specificaties van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone Pro Max geplaatst over de accucapaciteit en verbeteringen. Als de informatie op de website klopt, dan heeft de iPhone 11 Pro Max een hoger accucapaciteit ten opzichte van de iPhone XS Max, tot wel 25 procent.

Vertrouwend op de informatie van Tenaa, krijgen de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max een accucapaciteit van 3110, 3046 en 3969 mAh. Er wordt verwacht dat de modellen die in China uitkomen, overeenkomen met de modellen die in de rest van de wereld verschijnen. Tenaa meldt ook dat de modellen 4GB RAM krijgen.

Hogere accucapaciteit voor de iPhone Pro Max

De iPhone 11 Pro Max heeft dus een 25 procent hogere accucapaciteit dan die van de iPhone XS Max van vorig jaar. Het model van afgelopen jaar had namelijk een capaciteit van 3,174mAh, de Xs een capaciteit van 2658mAh en de iPhone XR een accucapaciteit van 2942mAh.

Apple maakt zelf niks bekend

Apple zelf publiceert doorgaans geen informatie over de capaciteit van de accu’s in de nieuwe iPhones. Wel maakte Apple vorige week informatie bekend over de accucapaciteiten van de komende modellen, waaruit blijkt dat de genoemde procentuele toenames ten opzichte van de voorgangers grotendeels overeenkomen.

We zullen in de komende weken erachter komen of de informatie op Tenaa juist is.