Stofzuigen doe je voortaan met de IoT

iRobot bedienen via Alexa en Google Home

Jeroen van Onselen
Marktleider van huishoudrobots iRobot presenteert vandaag de nieuwste robotserie voor gebruikersgemak thuis.

Gebruikersgemak thuis, dat mag je de producten van iRobot toch wel noemen.

Het bedrijf presenteert de nieuwe 600-serie (Roomba 671, 675 en 676), robotstofzuigers die het huis schoon zonder dat gebruikers daar zelf moeite voor hoeven te doen. En dan zijn ze ook nog volledig connected voor smarthome-integratie.

Alexa en Google Home

De Roomba 671, 675 en 676 zijn compatibel met Alexa en Google Home. Via spraakbesturing kunnen gebruikers de stofzuigers starten, pauzeren en docken. Met de vernieuwde iRobot HOME-app kan de stofzuiger overal aangezet en ingepland worden voor nieuwe schoonmaaksessies. Ook toont de app waar de Roomba reinigt en geeft inzicht in de vuilste vloerdelen en schoonmaakprestaties. Wanneer taken zijn gestart en afgerond, stuurt de iRobot HOME-app automatisch een berichtje met een rapportage.

Schoon, slim en simpel

De robotstofzuigers hebben intelligente sensoren die de robot automatisch door de woning sturen. Ook onthoudt de Roomba waar hij zich bevindt en laadt hij zichzelf indien nodig tussendoor op om daarna het werk af te maken. De 600-serie staat bekend om de slimme navigatie. Ze kunnen moeiteloos onder een tafel met stoelen stofzuigen zonder dat ze komen vast te zitten. Het apparaat maakt zestig beslissingen per seconde, terwijl het onder meubels en rondom spullen navigeert. Allemaal met één druk op de smartphone, via een spraakcommando of de ‘clean’-knop op de stofzuiger.

Voortaan te laat op je werk komen met de smoes dat je het huis nog aan de kant moest hebben zit er nu echt niet meer bij.

afbeelding van Jeroen van Onselen

Jeroen van Onselen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jeroen