IT bedrijven betalen te weinig salaris

Redactie WINMAG Pro

In een arbeidsmarkt die schreeuwt om IT-professionals, lanceert Mettom, een vooraanstaande payrolldienstverlener uit Eindhoven, een unieke, gratis werkgeverswijzer. Deze wijzer biedt kleine en middelgrote IT-bedrijven een cruciaal concurrentievoordeel door inzicht te bieden in marktconforme arbeidsvoorwaarden, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Inzicht in de steeds groeiende IT sector

In samenwerking met HR-consultancybureau Putmans Next Level, heeft Mettom een grondig onderzoek uitgevoerd naar de salarissen en DISC-profielen van IT-professionals binnen het MKB-segment. Uniek aan deze aanpak is de focus op groeiende IT-bedrijven, die vaak onbelicht blijven in grootschalige onderzoeken.

Uitdagingen aangaan en overwinnen

IT-professionals vertegenwoordigen nu al bijna 6% van de arbeidsmarkt, een percentage dat de komende jaren alleen maar zal toenemen door de voortdurende digitalisering. Dit leidt tot aanzienlijke uitdagingen voor groeiende IT-bedrijven, die moeite hebben om gekwalificeerde medewerkers aan te trekken. De werkgeverswijzer van Mettom biedt deze bedrijven de tools die ze nodig hebben om deze uitdaging het hoofd te bieden.

Marktconformiteit toetsen en excelleren

"Mettom begrijpt dat passende arbeidsvoorwaarden, zoals salaris en ontwikkelings- en beloningsmogelijkheden, essentieel zijn voor het aantrekken en behouden van talent in de IT-sector," zegt een woordvoerder van het bedrijf. De benchmark binnen de werkgeverswijzer toetst de marktconformiteit van salarissen per functieschaal, waardoor werkgevers een helder inzicht krijgen in wat een competitief salaris is voor junior, medior en senior rollen.

Functies, rollen en beloningsmogelijkheden begrijpen

Daarnaast adviseert de wijzer over functies en rollen binnen IT Consultancy Services, Management Services Provider en Software Development & Software as a Service. Het levert tips over extra beloningsmogelijkheden, trainingen en assessments en geeft werkgevers een duidelijk beeld van de arbeidsvoorwaarden die sollicitanten over de streep trekken.

Opleiding en training aanbieden voor betere resultaten

Bovendien werkte Mettom samen met het opleidingsplatform GoodHabitz om een lijst met relevante trainingen voor verschillende rollen en functies op te stellen. Dankzij deze gecombineerde inspanningen kunnen werkgevers nu snel en gemakkelijk controleren of hun arbeidsvoorwaarden marktconform zijn.

De weg naar succes

Met de introductie van de werkgeverswijzer zet Mettom een cruciale stap richting het veranderen van de manier waarop groeiende IT-bedrijven omgaan met hun personeelszaken. Door te zorgen voor marktconforme salarissen en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals opleidingsmogelijkheden, collectiviteitskortingen en een goede pensioenregeling, zal de wijzer van Mettom deze bedrijven helpen om toptalent aan te trekken en te behouden.

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie