Heb jij je eigen ideeën die je wilt ontwikkelen en wil je een startup beginnen?

IT-startup beginnen: tips en financiering

Redactie WINMAG Pro

IT'ers zijn populair op de arbeidsmarkt. De bedrijven staan voor je in de rij om je in dienst te nemen tegen de meest aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het is dan ook niet moeilijk om een baan te vinden. Niet iedereen wil in loondienst. Droom jij ervan om je eigen bedrijf te starten in de IT-sector. Heb jij je eigen ideeën die je wilt ontwikkelen en wil je een startup beginnen?

Er komt heel wat bij kijken als je een eigen onderneming start. Vaak heb je een startkapitaal nodig om te beginnen. Met het afsluiten van een lening is je eigen bedrijf een stuk dichterbij dan je denkt.

De eerste stappen naar je eigen IT-startup

Heb je een goed idee? Werk dit uit in een ondernemingsplan. In dit plan schrijf je op welke doelstellingen je met je bedrijf wilt bereiken en hoe je daar wilt komen. Ook doe je onderzoek naar de IT-branche en naar de markt. Je beschrijft waarom juist jij als ondernemer succesvol denkt te zijn en je besteedt daarnaast aandacht aan de eventuele bedreigingen. Zo’n ondernemingsplan dwingt je om goed na te denken over je plannen. Ook eventuele investeerders kan je daarmee over de streep trekken. Als je je ondernemingsplan hebt opgesteld stap je naar de Kamer van Koophandel om je bedrijf in te schrijven. In je ondernemingsplan heb je een ondernemingsvorm gekozen die het beste past bij de activiteiten die jij wilt ontplooien.

Geld lenen voor IT-startup

Voordat je echt geld gaat verdienen met je bedrijf ben je vaak al wel een tijdje bezig. Je hebt daarom een startkapitaal nodig om te kunnen beginnen. Niet iedereen heeft dat geld op de plank liggen. Een persoonlijke lening aanvragen maakt het ook voor mensen met minder financiële middelen mogelijk ook een startup te beginnen. In het geval van een persoonlijke lening leen je een bepaald bedrag in één keer tegen een van tevoren vastgestelde rente. Je betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. De hoogte van het leenbedrag is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je bepaalt wat je nodig hebt om jouw eigen bedrijf op te starten. Dit bedrag moet niet te hoog zijn, want je moet maandelijks nog wel in staat zijn om je vaste lasten te kunnen betalen en te kunnen leven. Kredietverstrekkers hanteren hiervoor de leennorm. Dit is het bedrag dat je minimaal over moet houden om van te kunnen leven. Hierbij wordt gewerkt met standaard normen waarbij onder meer gekeken wordt naar jouw leefsituatie. Als je een gezin te onderhouden hebt, kan je minder lenen dan als je alleen bent.

Je lening terugbetalen

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is het duidelijk hoelang je over de terugbetaling van de lening mag doen. Sluit bij voorkeur een lening af waarbij je eventueel ook boetevrij eerder kan aflossen. Als jouw bedrijf succesvol is en je sneller dan verwacht meer inkomsten genereert, geeft dit je de mogelijkheid om ook sneller van jouw lening af te zijn.
 

Zet vandaag nog de eerste stappen naar het zelfstandig ondernemerschap!

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie