iTunes stopt: dit zijn de gevolgen

Jonas Bloemen
Eerder deze week kwam Apple met het bericht dat iTunes gaat verdwijnen. Het muziekprogramma van Apple wordt vervangen door drie apps die onderscheid maken tussen podcasts, films en muziek. Maar wat zijn de gevolgen voor jouw gekochte muziek?

LEES OOK: iTunes voor macOS stopt

Om maar met de deur in huis te vallen: het verdwijnen van iTunes betekent niet dat al jouw gekochte media plots verdwenen is. Apple zal al jouw opgeslagen video’s en muziek gewoon bewaren. Je zal dit echter wel over moeten zetten naar een van de andere apps. 

iTunes

Daar hoef je zelf overigens weinig voor te doen. Pas bij de volgende versie van het besturingssysteem zal iTunes niet meer beschikbaar zijn. De muziekbibliotheek wordt automatisch verplaatst naar Apple Music. In die app kan je overigens nog steeds muziek kopen. De iTunes-store verhuist namelijk mee naar Apple Music. 

Ook je video's en podcasts worden verplaatst naar de vervangende apps. Apple TV gaat een grote rol spelen in het aanbieden van series en films. Apple introduceert daarbij Apple TV+, de betaalde dienst van de app, welke overigens niet verplicht is. Podcasts worden verplaatst naar de app 'Apple Podcasts'.