Ivanti breidt cybersecurity-aanbod uit met Neurons for Zero Trust Access

Redactie WINMAG Pro
Met Ivanti Neurons for Zero Trust Access kunnen klanten de toegang overal en altijd beveiligen voor gebruikers, apparaten, applicaties en netwerken

Ivanti, het automatiseringsplatform dat IT assets van cloud tot edge detecteert, beheert, beveiligt en onderhoudt, kondigt de nieuwste release aan van Ivanti Neurons for Zero Trust Access. Deze oplossing helpt organisaties hun beveiliging te verbeteren door middel van een Zero Trust-gestuurde en flexibele direct-to-application toegangsoplossing. Deze aankondiging sluit aan op de visie van Ivanti om de Everywhere Workplace te beveiligen, waarin werknemers verschillende apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, data en diensten, terwijl ze vanaf verschillende locaties werken.

Deze aankondiging volgt op de executive order van president Biden om de cybersecurity van Amerika te verbeteren. Daarin staat beschreven dat dat federale agentschappen "een plan moeten ontwikkelen om een Zero Trust Architectuur te implementeren, waarin – waar nodig - de migratiestappen zijn opgenomen die het National Institute of Standards and Technology (NIST) binnen het Department of Commerce heeft geschetst als normen en advies, reeds voltooide stappen worden beschreven, waarin activiteiten worden geïdentificeerd die het meest directe effect op de veiligheid zullen hebben, en waarin een tijdschema is opgenomen voor de implementatie ervan."

"Zero Trust zou vandaag de dag in de harten en hoofden van alle IT- en beveiligingsprofessionals moeten zitten,"zegt Dr. Chase Cunningham, marktanalist, voorheen werkzaam bij Forrester en bedenker van Forrester's Zero Trust eXtended Ecosystem. "Zero Trust is vandaag belangrijker dan ooit tevoren vanwege de recente aanvallen door geavanceerde dreigingsactoren. Hoewel de  cybersecurity executive order van het Witte Huis direct van invloed is op federale agentschappen, zouden alle organisaties een Zero Trust-strategie moeten implementeren om volledige zichtbaarheid te realiseren van de gebruikers, apparaten, apps en netwerken, en de toenemende cyberdreigingen zo snel mogelijk te bestrijden."

Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door Ivanti, zegt 98% van de Noord-Amerikaanse IT- en beveiligingsprofessionals dat hun beveiligingsactiviteiten het komende jaar beter zullen aansluiten op een Zero Trust strategie, 21% geeft zelfs aan dat zij significant of volledig zullen aansluiten. Dit is van cruciaal belang omdat de Everywhere Workplace Zero Trust-beveiliging vereist. Zero Trust is een framework dat moderne organisaties helpt om hun gegevens beter te beveiligen. Ze kunnen hiermee beter beveiligde en ondoordringbare IT-omgevingen realiseren door voortdurend ieder bedrijfsmiddel en transactie te verifiëren voordat er toegang wordt verleend. Verificatie omvat, maar is niet beperkt tot, sterke authenticatie van gebruikers, controles voor apparaten, en microsegmentatie van netwerken. Zero Trust beveiliging vereist bovendien dat er rekening wordt gehouden met de context.

Ivanti Neurons for Zero Trust Access kan organisaties helpen een volwassen Zero Trust framework op te zetten, waarmee ze hun clouddiensten kunnen opschalen en de bedrijfsflexibiliteit kunnen verbeteren, terwijl ze naadloze en veilige gebruikerservaringen leveren.

In tegenstelling tot andere oplossingen, kan Ivanti Neurons for Zero Trust Access op zichzelf of in combinatie met VPN's en andere netwerkproducten gebruikt worden. Dit levert een snelle time-to-value op en helpt klanten een best-of-breed zero trust ecosysteem op te bouwen. Klanten kunnen hiermee nieuwe cloud-apps en -services veilig in enkele weken implementeren, zonder dat ze te maken krijgen met hoge kosten voor datatransmissie, die gemeengoed zijn bij andere oplossingen voor toegang op afstand. Terwijl veel andere aanbieders vereisen netwerkapparatuur te vervangen, maakt Ivanti gebruik van het internet en werkt in bestaande omgevingen om veilige toegang uit te breiden, de bedrijfsflexibiliteit te verhogen en de productiviteit te verbeteren.

"Een sterk beveiligingsfundament realiseren door middel van een Zero Trust-strategie is cruciaal voor het beveiligen van de Everywhere Workplace," zegt Daniel Spicer, VP van Security bij Ivanti. "Met Ivanti Neurons for Zero Trust Access, kunnen organisaties een Zero Trust architectuur implementeren en hun beveiliging verbeteren, terwijl de eindgebruikerservaring wordt verbeterd. En misschien wel het beste van alles: klanten kunnen een grotere granulariteit in contextuele beleidshandhaving realiseren, zonder hun bestaande investeringen in netwerktoegang te hoeven vervangen."

Ivanti Neurons voor Zero Trust Access is nu beschikbaar. Het wordt gebruikt door grote en kleine organisaties in verschillende sectoren, waaronder energie, financiën en defensie, om werknemers gemakkelijk toegang te geven tot de middelen die ze nodig hebben en tegelijkertijd de meest strikte beveiligingsniveaus te garanderen. Bezoek de Ivanti Ivanti productpagina voor meer informatie.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie