Ivanti neemt RiskSense over om Patch Management-markt te versterken

Redactie WINMAG Pro
RiskSense voegt risicogebaseerde prioritering van kwetsbaarheden en herstelmogelijkheden toe aan Ivanti Neurons for Patch Intelligence en helpt organisaties bij bestrijden van cyberdreigingen en ransomware-aanvallen

Ivanti, het automatiseringsplatform dat IT-assets van cloud tot edge detecteert, beheert, beveiligt en onderhoudt, kondigt de overname aan van RiskSense. Het bedrijf is een pionier op het gebied van risk-based vulnerability-management en -prioritering. Met de overname zet Ivanti een volgende stap in de markt voor patch management. Dankzij de samenwerking verkleinen organisaties het risicogebied, geven ze prioriteit aan het verhelpen van kwetsbaarheden en verminderen ze de blootstelling aan cyberbedreigingen en ransomware-aanvallen aanzienlijk door een proactieve, risicogebaseerde benadering van patchbeheer. Klanten van Ivanti Neurons for Patch Intelligence beschikken vanaf vandaag al over een aantal sterke risicogebaseerde mogelijkheden om kwetsbaarheden te prioriteren en te verhelpen. De voorwaarden van de overnametransactie zijn niet bekendgemaakt. 

"In de afgelopen twee jaar werden cyberaanvallen zoals ransomware steeds heviger, van het veroorzaken van overlast naar het echt ontwrichten van de samenleving," aldus Srinivas Mukkamala, CEO van RiskSense. "Ongepatchte kwetsbaarheden blijven een van de meest voorkomende infiltratiepunten binnen de ecosystemen van organisaties. We zijn toegewijd aan de wereldwijde strijd tegen ransomware en geloven dat de combinatie van risico gebaseerde prioritering van kwetsbaarheden en geautomatiseerde patch-intelligentie organisaties helpen om hun blootstelling te verminderen en een grote impact te hebben in de wereldwijde cyberspace. Samen helpen RiskSense en Ivanti organisaties bij het verhogen van operationele efficiëntie om zich beter te verdedigen tegen de volgende golf van geavanceerde cyberdreigingen, zoals ransomware-aanvallen."

De oplossingen die voortkomen uit de samenwerking verkorten naar verwachting de gemiddelde tijd om cyberdreigingen te detecteren, te ontdekken, te verhelpen en erop te reageren. Daarbij gaat het met name om kritieke kwetsbaarheden die gekoppeld zijn aan of geassocieerd worden met ransomware. Samen voorzien Ivanti en RiskSense beveiligings- en IT-teams binnen organisaties van context en adaptieve informatie over de blootstelling aan kwetsbaarheden die actief worden uitgebuit. Hierbij wordt gekeken of deze kwetsbaarheden gekoppeld zijn aan ransomware en om vervolgens deze bedreigingen snel te verhelpen. Dit verbetert de efficiëntie en effectiviteit van beveiligings- en IT-operations-teams bij het bestrijden van kwetsbaarheden die door cybertegenstanders als wapen worden ingezet.

Ivanti heeft recent de RiskSense Vulnerability Intelligence en Vulnerability Risk Rating geïntegreerd in Ivanti Neurons for Patch Intelligence. Deze prioriteren en kwantificeren risico's op basis van factoren zoals dreigingsinformatie, in-the-wild exploit trends en validatie door beveiligingsanalisten. Deze functie wordt standaard geleverd bij iedere klant van Ivanti Neurons for Patch Intelligence. Deze combinatie vindt plaats op een belangrijk moment aangezien het Amerikaanse Witte Huis onlangs een memo heeft vrijgegeven waarin organisaties worden aangemoedigd een risicogebaseerde assessmentstrategie te gebruiken om patchmanagement te verbeteren en cybersecurity te versterken tegen ransomware-aanvallen. Bovendien heeft Gartner risk-based vulnerability management als een van de belangrijkste beveiligingsprojecten aangemerkt. Volgens het onderzoeksbureau moeten beveiligings- en risicopreventiespecialisten zich in 2021 richten op het creëren van bedrijfswaarde en het verlagen van risico's.

"Ivanti is al vele jaren toonaangevend op het gebied van patchmanagement, maar de overname van RiskSense tilt onze mogelijkheden naar een nog hoger niveau," aldus Jim Schaper, Chairman en CEO bij Ivanti. "Deze samenwerking zorgt dat wij onze klanten kunnen voorzien van een holistisch beeld van de verschillende kwetsbaarheden en de mate van blootstelling. We stellen ze vervolgens in staat om snel actie te ondernemen via Ivanti Neurons for Patch Intelligence. Klanten verkleinen hierdoor het risicogebied op inbreuken aanzienlijk door informatie over kwetsbaarheden en de daaruit voortvloeiende prioritering van herstel op basis van trending exploits en ransomware-aanvallen."

"De combinatie van risicogebaseerde prioritering van kwetsbaarheden en geautomatiseerde patch intelligentie is belangrijk in deze de markt,” vervolgt Mukkamala. "Ivanti en RiskSense brengen twee krachtige datasets samen. RiskSense heeft de sterkste gegevens over kwetsbaarheden en exploits. Daaronder valt de mogelijkheid om ze terug te koppelen naar ransomware-families die evolueren als ransomware-as-a-service, samen met natiestaten die geassocieerd worden met APT-groepen. En Ivanti heeft de meest robuuste data over patches. In samenwerking stellen Ivanti en RiskSense klanten in staat om de juiste actie te ondernemen, op het juiste moment, om zich effectief te kunnen verdedigen tegen ransomware. En dat is vandaag de dag de grootste beveiligingsbedreiging."

"Patchen zonder threat-context is niet effectief. Toch proberen veel IT- en beveiligingsteams elke kwetsbaarheid te patchen," stelt Fortune 500 Chief Information Security Officer Michael Montoya. "De combinatie van Ivanti en RiskSense gaat waarde creëren voor organisaties door hen in staat te stellen geprioriteerde kwetsbaarheden te identificeren en het oplossen ervan te versnellen."

Ivanti is een private onderneming die gesteund wordt door de investeerders Clearlake Capital Group, L.P., Charlesbank Capital Partners en TA Associates. BMO Capital Markets trad op als exclusief financieel adviseur van Ivanti bij deze transactie. Sidley Austin LLP trad op als adviseur van Ivanti.

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie