Asset Manager Essentials is gebouwd voor een snelle time-to-value

Ivanti vereenvoudigt het beheer van IT assets, contracten en compliance

Marc Boersma
Ivanti introduceert Ivanti Asset Manager Essentials, een gestandaardiseerde IT Asset Management-oplossing (ITAM) die in de cloud draait. Asset Manager Essentials is een kosteneffectieve optie voor organisaties die een snelle route nodig hebben naar uitgebreid beheer van IT assets, in elke fase van hun levenscyclus, voor de hele onderneming.

‘Het beheer van assets kan een complexe, kostbare en tijdrovende bezigheid zijn,’ stelt Ian Aitchison, Senior Product Director bij Ivanti. ‘Als het echter onnauwkeurig wordt uitgevoerd, kan het bedrijven tijdens een asset vernieuwing ook veel onnodige inkoopkosten opleveren. Van het volgen van de assets die een organisatie heeft en het altijd weten waar ze zijn, tot een beter beheer van de risico's, contractuele compliance, regelgeving en een verbeterde beveiliging: Asset Manager Essentials biedt het inzicht dat bedrijven nodig hebben, zonder de complexiteit, de tijd of de kosten.’

Asset Manager Essentials

Asset Manager Essentials is een cloud oplossing, gebouwd voor een snelle time-to-value en biedt:

  • Out-of-the-box rapportages en dashboards om asset management te vereenvoudigen - van inkoop en inkooporder tot ontvangst, implementatie en verwijdering.

  • Uitgebreide mogelijkheden voor het importeren van asset data met geïntegreerde ondersteuning voor databronnen, inclusief Endpoint Manager, Ivanti Data Center Discovery en barcode scanning. Dit biedt gebruikers van Asset Manager Essentials de mogelijkheid om te profiteren van automatisch gegenereerde en geconsolideerde asset data. Vergelijk actuele data van gedetecteerde assets en genereer rapportages met uitzonderingen om discrepanties inzichtelijk te maken.
     
  • Barcode scanning en -beheer waarmee asset data kunnen worden opgehaald via een barcodescan, voor omgevingen waar assets voorzien zijn van een barcode.

Asset Manager Essentials helpt bij het voorspellen en optimaliseren van de asset aankopen, verlaagt de total cost of ownership (TCO) en vereenvoudigt het beheer van budgetten. De oplossing biedt ondersteuning voor de naleving van leverancierscontracten, anticipeert op contractverlengingsdata en helpt bij het berekenen en bijhouden van de leeftijd en de waarde van assets voor het vervangingsproces. Om gebruikersverzoeken vanuit de organisatie te vereenvoudigen, biedt het ook een productcatalogus met geautoriseerde items. Samen met robuust voorraadbeheer en -controle, wordende onboarding- en provisioning-activiteiten versneld en de servicedesk-aanvragen verminderd.

Unified IT

‘Ochsner was onder de indruk van het basisontwerp van het nieuwe Asset Manager Essentials Product,’ zegt Stephen Engel, IS Asset Manager, CHAMP, SAM, bij Ochsner Health System. ‘Het is gebouwd op het Ivanti Service Manager Platform en maakt gebruik van een ITIL-configuratie-item (CI) binnen een Service CMDB. We hebben 30.000 hardware-assets geïmporteerd om de levenscyclusgegevens van assets te beoordelen. Ochsner verwacht Asset Manager Essentials te gebruiken om de volwassenheid van het ITAM-programma te verbeteren.’

Ivanti Asset Manager Essentials is per direct beschikbaar. Het is gebouwd op het Ivanti Service Manager-cloudplatform en beschikt over een volwassen gebruikersinterface en een krachtig platform voor groei. De oplossing ondersteunt Unified IT door naadloze integratie met Ivanti Service Manager voor servicebeheer waardoor de ondersteuningsmogelijkheden verbeteren en de tevredenheid van eindgebruikers wordt verhoogd.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc