iZyX!: ICT voor het kleinbedrijf en de eenmanszaak

Redactie WINMAG Pro
Toen iZyX! tien jaar geleden werd opgericht was er nagenoeg geen ict-dienstverlening in abonnementsvorm voor eenmanszaken en de kleine mkb-ondernemingen. Best vreemd, aangezien het een grote doelgroep is. Gelukkig horen we van concurrenten nog steeds dat ze vanaf vijf werkplekken diensten leveren, waar wij ook blij zijn met afname van één werkplek.

Zzp-ers en kleine mkb-bedrijven bleken en blijken vaak vooral als consumenten te werken. Gewoon een pc met MS-Office en e-mail is tot op de dag van vandaag wat gebruikt wordt. Soms een extra stukje software voor de boekhouding of iets voor beeldbewerking, maar dat is het dan wel. Dit wordt tegenwoordig soms ook aangevuld met wat bekende cloud-oplossingen zoals Google Skydrive et cetera. Verder wil men vooral bezig zijn met het bedrijf. Voor deze bedrijven is een dienst die gewoon zorgt dat alles werkt dus meer dan voldoende. Maandelijkse vaste kosten ongeacht hoeveel storingen of vragen je hebt, geen rekeningen achteraf, en geen voorrijkosten. Kortom, iZyTotaal.

De online werkplek versus het kantoor

Ruim vijf jaar geleden zijn wij begonnen om ook online werkplekken aan te bieden omdat er een behoefte ontstond vanuit klanten om onderweg te kunnen werken. Op zich is de gebruikte techniek niet nieuw en bestond deze al voor het voor de internetbubbel (de vorige hype), maar sinds de lancering van ‘De Cloud’ is online werken hét ding onder de kleinere ondernemers. Zzp-ers werken vaak al overal en nergens dus daarvoor is een online werkplek ideaal omdat de bestanden toch centraal en veilig op een server in een datacenter in Nederland staan. Verder is de behoefte aan software niet veel anders dan op een lokale werkplek. Kortom, Office, Adobe Reader, enzovoort, maar ook weer een vast bedrag per maand, geen rekeningen achteraf en geen voorrijkosten. Kortom, iZyExtern. Heel veel verschil zit er eigenlijk niet in de dienst, afgezien van de locatie waar bestanden en software staat. Bij de één op het eigen kantoor en bij de ander bij ons in het datacenter.

De toekomst?

In de nabije toekomst zien wij nog steeds een behoefte aan beide diensten. Er zullen altijd bedrijven blijven die alles op de eigen locatie willen hebben staan en zo meer zekerheid hebben wie er bij de data kan. Daarnaast is er een groep die vooral voor gemak kiest en gewoon overal wil kunnen werken en (al dan niet terecht) voldoende vertrouwen heeft in de dienstverlener om het extern te plaatsen. Uiteraard zien we ook nieuwe mogelijkheden ontstaan nu echte web-toepassingen steeds meer op desktopapplicaties gaan lijken en dezelfde mogelijkheden kunnen bieden. Een echte dienst hebben we hiervoor nog niet, maar daar wordt uiteraard aan gewerkt. Tot die tijd blijven we gewoon op eigenwijze manier dat bieden wat onze klanten, de kleine(re) bedrijven, willen. Niet met toeters en bellen, maar gewoon zoals onze klanten zelf ook doen, doen wat werkt, tegen een redelijk tarief en met veel plezier. Het mkb is leuk en de motor van onze maatschappij!


ICTWaarborg Awards logoiZyX! MKB Netwerkbeheer is ook dit jaar weer genomineerd voor de ICTWaarborg Awards en ook dit jaar gaan wij voor een eerste plaats ‘Automatiseerder van het jaar 2013 publieksprijs!’ waarbij onze klanten& aangeven hoe goed we naar ze luisteren.

Ga voor meer informatie naar www.izyx.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie