Steeds meer Apple devices op de werkvloer

Jamf: tool om MacOS- en Windows-devices op werkvloer te managen

Marc Boersma
De laatste jaren zien we steeds meer Apple-devices op de werkvloer. Dat heeft te maken met de groei van Apple in de zakelijke markt maar ook met het feit dat werknemers in het kader van BYOD (Bring Your Own Device) eigen apparaten op de werkvloer mogen gebruiken.

Veel ICT-afdelingen waren voorheen gewend aan omgevingen met vrijwel uitsluitend Windows hard- en software. De tijden zijn veranderd. IT-beheerders staan nu ook voor de uitdaging om de verschillende Apple-apparaten van de werknemers op een verantwoorde manier te beheren.

Windows en MacOS

Om systeembeheerders tegemoet te komen bij het beheersbaar houden van zowel MacOS- als Windows-devices is Jamf een samenwerking aangegaan met Microsoft. Het is nu mogelijk om belangrijke informatie- en security-instellingen binnen MacOS-apparaten gemakkelijk te integreren in de Windows Devices Management Tool.

Managementfunties

Met Jamf Pro beschikken  IT-beheerders nu over de juiste tools om een verantwoord hardwarebeheer voor zowel Apple als Windows te realiseren. 

Door de integratie met Windows Intune kan Jamf Pro drie belangrijke managementfuncties vervullen:

  • Het verkrijgen van een volledig overzicht van de IT-omgeving van een bedrijf door het delen van de Jamf Pro-inventarisatiegegevens met Microsoft Intune.
  • Het hanteren van dezelfde standaarden voor zowel Mac- als Windows-gebruikers voor een veilige toegang tot de bedrijfsresources.
  • Het in staat stellen van Mac-gebruikers om hun devices gemakkelijk te upgraden naar de beveiligingsstandaarden van een bedrijf om zo veilige toegang te krijgen tot de digitale werkomgeving. 

De combinatie van Jamf Pro met Microsoft Intune maakt het beheer van Apple hardwarde buitengewoon eenvoudig. In Nederland is Pro Warehouse reseller van Jamf.

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc