Je eigen onderneming starten: 3 tips

Redactie WINMAG Pro

Heb je nagedacht over het starten van je eigen onderneming maar weet je niet waar je moet beginnen?

Je bent zeker niet de enige. Ondanks dat bij velen het starten van een eigen onderneming slechts een droom blijft, delen wij in dit artikel 3 tips om je op weg te helpen die droom te verwezenlijken.

Duidelijke missie en visie

Het lijkt wellicht onnodig om een missie en visie vast te leggen voor je onderneming maar het werkt als leidraad voor de strategie en vormt de basis voor succes. 

Missie

Het formuleren van een missie is mogelijk door te kijken naar de normen en waarden en overtuigingen van de onderneming. Wat geeft jouw onderneming het ‘bestaansrecht’? Bij het opstellen van een missie is het dus belangrijk om na te gaan wat belangrijk is voor het bedrijf. Wie ben je als bedrijf, wat doe je en wat wil je bereiken? Welke bijdrage lever je aan de maatschappij? 

Visie

Een visie is het doel, een toekomstdroom van het bedrijf. Met een duidelijke visie maak je een missie concreet. Hieruit vloeien ook veelal de doelstellingen. Maak de visie niet te ingewikkeld - hoe duidelijker het toekomstbeeld is, hoe makkelijker je doelgroep zich durft te binden aan het bedrijf.

Zichtbaarheid online

Heb je je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is het tijd om bekendheid te creëren voor je onderneming? Dan kan je kiezen om online zichtbaarheid te creëren door middel van een website. Het hebben van een website vergroot je klantenkring, zorgt voor meer vertrouwen bij de beoogde doelgroep en dient als een online visitekaartje. Je kan het zelf doen maar je kan ook een website laten maken door professionals. Zij houden rekening met alle facetten en zorgen dat er een gebruiksvriendelijke en resultaatgerichte website tot stand komt. Uitbesteden betekent de zekerheid van kwaliteit, gemak en extra tijd voor andere belangrijke dingen binnen de onderneming.

Marketing als aandachtspunt

Je hebt dan nu wellicht een website gemaakt of laten maken voor je onderneming maar dat betekent niet dat je automatisch veel bezoekers trekt. Het is dan ook belangrijk om je online marketing niet te vergeten. Het optimaliseren van je website, zowel aan de voorkant als aan de achterkant, is nodig om meer interactie te genereren. Je kan een marketeer in dienst nemen of kijk naar een samenwerking met een Online Marketing Bureau. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende aspecten binnen marketing zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA) en vaak ook in het adverteren via social media. Erg waardevol voor je onderneming, dus wacht hier niet te lang mee.

In dit artikel hebben we je 3 belangrijke tips gegeven voor het starten van je eigen onderneming waar je al een heel eind mee komt. Advies van andere ondernemers, familie of vrienden is welkom maar blijf vooral werken uit je eigen visie en je eigen ideeën. Zo maak je je eigen onderneming uniek.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie