Je wifi-wachtwoord veranderen doe je zo

Redactie WINMAG Pro
Als echte Windows-liefhebber maak je natuurlijk dankbaar gebruik van je thuisnetwerk. Het liefste hebben we razendsnel internet. Op deze manier kan jij ongestoord je favoriete game spelen of een Netflix-serie kijken zonder dat deze vastloopt. Wanneer we aan een goed netwerk denken, dan denken we meestal direct aan een snel netwerk.

Echter, er is nog iets dat we absoluut niet mogen vergeten: veiligheid. De meeste mensen besteden ontzettend weinig aandacht aan de veiligheid van hun wifi-netwerk. Dit is eenvoudig te verklaren: je merkt er zelf weinig van als je wifi-netwerk onveilig is. Toch is het zeer belangrijk dat het netwerk op de juiste manier wordt beveiligd. Zonder de juiste beveiliging kan een kwaadwillend persoon bijvoorbeeld je gegevens stelen.

Het belang van een veilig netwerk

Een veilig netwerk is dus zeer belangrijk, maar hoe bereik je nou een echt veilig netwerk? Om te beginnen is het zeer belangrijk dat jouw netwerk een veilig wachtwoord heeft. Hier gaan veel mensen al de mist in. Omdat een lang wachtwoord moeilijk te onthouden is, kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor een naam of geboortedatum. Dit is absoluut niet veilig, want dergelijke wachtwoorden zijn met behulp van een brute-force attack binnen enkele minuten te kraken. Het is verbazingwekkend hoe eenvoudig het is om een dergelijke aanval uit te voeren. Voorkom dat jij hier het slachtoffer van wordt en kies voor een veilig wachtwoord.

LEES OOK: Apple in vrije val: waar ging het mis?

Hoe geef jij je netwerk een veilig wachtwoord?

Op de website van je provider kan je lezen hoe jij je wachtwoord moet veranderen. Maak jij gebruik van het Internet en TV pakket van Telfort? Dan zal je op de website van Telfort terugvinden hoe jij je wachtwoord kunt veranderen. Ga hiervoor naar de pagina 'Wifi-wachtwoord wijzigen'. Vervolgens kan je kiezen voor de router waar je gebruik van maakt. Hierna krijg je de instructies te zien die bij deze router horen. Het is ontzettend eenvoudig om het wachtwoord te wijzigen met behulp van deze handleiding. Telfort is overigens ook een erg goede keuze als je zeker wilt zijn van een veilig netwerk. Deze provider besteedt namelijk veel aandacht aan zowel de veiligheid als de snelheid van het netwerk.

Zorg ervoor dat het nieuwe wachtwoord een goede combinatie is van cijfers en letters. Je kunt beter geen gebruikmaken van namen, dieren of andere woorden. Deze wachtwoorden zijn doorgaans zeer eenvoudig om te achterhalen. Heb jij geen goed idee voor een wachtwoord? Dan zijn er op het internet diverse password-generators te vinden. Met behulp van een zo’n password-generator kan je eenvoudig een veilig wachtwoord genereren. Zorg er echter wel voor dat je het wachtwoord niet vergeet.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie