Jemena kiest Salt Security om haar snel groeiende API platform te beveiligen

Redactie WINMAG Pro

Salt Security, het toonaangevende API security bedrijf, kondigt vandaag aan dat Jemena, een Australische energieleverancier, Salt heeft gekozen om zijn gas- en elektriciteitsinfrastructuur te beschermen. Salt integreert naadloos in de AWS omgeving van Jemena en biedt een speciaal gebouwde en AI gedreven API security oplossing voor API detectie, posture management en bescherming tegen bedreigingen in runtime.

API-security: Cruciaal voor het moderniseringsproject van Jemena

Toen Jemena in 2022 begon met het moderniseringsproject voor applicaties, werd al snel duidelijk dat API-security een cruciaal onderdeel van het initiatief vormen. Het securityteam erkende de unieke aard van API-aanvallen in vergelijking met aanvallen op webapplicaties. Ze besefte dat de bestaande oplossingen van het bedrijf, zoals WAF's en API-gateways, ontoereikend waren om bescherming te bieden. Jemena besloot daarom dat er een uitgebreide en speciaal ontworpen API security oplossing nodig was om zowel de bedrijfs- als klantgegevens, die via de API's worden verwerkt, te beschermen.

Salt gekozen als toonaangevende API-beveiligingsoplossing voor Jemena's groeiende API-platform

"We verwachten dat ons API-verkeer het komende jaar bijna zal verviervoudigen. Salt stelt ons in staat om eenvoudig risico's te beperken die inherent zijn aan onze snelle ontwikkeling terwijl we doorgaan met het uitbreiden van ons API-platform," zegt Daniel Gordon, cybersecurity architecture lead bij Jemena. "Salt heeft ons al enorm veel inzicht gegeven in de data die we via API's versturen. Aangezien Salt naadloos integreert met onze Kong-, ServiceNow- en Splunk systemen in onze AWS omgeving, waren we in staat om binnen enkele minuten aan de slag te gaan."

"We zijn er trots op dat we door Jemena zijn geselecteerd om de API-beveiliging te versterken, zodat het bedrijf zich kan richten op het leveren van innovatieve digitale oplossingen voor zijn klanten,” zegt Roey Eliyahu, CEO en medeoprichter van Salt. "We hebben al gezien welke impact een inbreuk op de security kan hebben met het Optus API-incident vorig jaar. We prijzen Jemena voor het vroegtijdig erkennen van de cyberrisico's die API's met zich meebrengen, omdat API-security vanaf het begin een noodzakelijke pijler van dat programma is geweest."

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie