KnowBe4 introduceert nieuwe door artificial intelligence gedreven phishing-feature

Redactie WINMAG Pro
KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness-trainingen en phishing-simulaties, introduceert een nieuwe AI-gedreven phishing-feature.

Aantal phishing-aanvallen verdubbeld

De meerderheid van alle datalekken begint met een phishing-aanval en deze dreiging blijft de komende tijd alleen maar toenemen. Uit het Q4 2020 Phishing Activity Trends Rapport van de Anti Phishing Working Group blijkt dat het aantal phishing-aanvallen verdubbelde in 2020. Begin januari werden er 100.000 phishing-aanvallen gerapporteerd; eind december waren dit er 200.000.

Gepersonaliseerde phishing-simulaties

Het phishing-platform van KnowBe4 maakt nu gebruik van machine learning en dit maakt het mogelijk om gepersonaliseerde phishing-campagnes aan te bieden die zijn gekozen op basis van de trainings- en phishing-geschiedenis van de gebruikers. Een nieuw aanbevelingsmechanisme stelt beheerders in staat om, met behulp van gegevens afkomstig van KnowBe4’s Artificial Intelligence Driven Agent (AIDA), de selectie van unieke phishing-sjablonen voor hun gebruikers te automatiseren. Het mechanisme analyseert gebruikersgegevens zoals het aantal mislukte phishing-beveiligingstesten, de soorten aanvalsvectoren in die fouten, hoe vaak verdachte e-mails worden gerapporteerd via de Phish Alert-knop of de frequentie en recentheid van voltooide trainingen.

“Mensen leren op verschillende manieren en zijn geneigd om op phishing-e-mails te klikken die van toepassing zijn op hun rol binnen de organisatie, levenservaringen en een aantal andere factoren,” zegt Stu Sjouwerman, ceo van KnowBe4. “Door het aanbieden van deze nieuwe functie met meer gepersonaliseerde phishing-sjablonen aan onze klanten, worden eindgebruikers beter voorbereid op het herkennen en rapporteren van echte aanvallen. Hierdoor wordt de security culture binnen een bedrijf versterkt. BIj KnowBe4 leveren we een gezamenlijke inspanning om nieuwe functies te ontwikkelen op basis van de feedback van klanten, met als doel hun werk gemakkelijker en de organisatie veiliger te maken”.

De AI-gedreven phishing-feature is verkrijgbaar voor KnowBe4 klanten met een diamond level of premium phishing-abonnement. Meer informatie over de feature staat hier. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie