De SD-kaart van de toekomst

Kolossale 128TB SD-kaarten kunnen snel in de winkel liggen

Redactie WINMAG Pro
De SD-technologie ontwikkelt zich razendsnel. Binnenkort verschijnen er SD-kaarten die een heel leven aan herinneringen kunnen opslaan.

De SD Association, een groep van bijna 900 bedrijven die samenkomen om SD-geheugenstandaarden voor te schrijven, heeft aangekondigd dat de volgende generatie memory cards een theoretische opslagruimte hebben van 128TB en een overdrachtssnelheid van 985MB/s.

Hoe is deze enorme sprong gemaakt? De nieuwe kaart integreert PCI Express en NVMe interfaces, die bekend staan om de hoge bandbreedte en lage latency opslag.

Met deze technologie zou je meer dan 25.000 HD films kunnen opslaan op één SD-kaart. Deze enorme opslagcapaciteit kan vooral van pas komen bij het opnemen van 360-graden-video en 8K-video, maar ook bij het opslaan van gamebestanden.

Het zal interessant worden wanneer en voor welke prijs deze SD-kaarten op de commerciële markt worden verkocht. Ter vergelijking: een SanDisk 512GB Extreme Pro SDXC kaart, kost 300 dollar, en 1TB SD-kaarten liggen nog niet eens in de winkel.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie