Koningin Máxima opent onder grote belangstelling clubhuis AFAS Software

Redactie WINMAG Pro
Het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software in Leusden is officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft het familiebedrijf duidelijk willen maken dat het een eigenzinnige kijk heeft op het kantoorleven, waar plekken van inspiratie, kansen en succes centraal staan. De opening is naast Koningin Máxima bijgewoond door veel zakelijke relaties.

“We hebben er lang naar uitgekeken om ons nieuwe onderkomen eindelijk aan onze relaties te tonen”, vertelt Bas van der Veldt, CEO van AFAS. “Tien jaar geleden zijn we vanuit ons voormalige kantoor begonnen met de eerste ontwerpen van ons nieuwe clubhuis. Vanuit de visie dat het complex moet zorgen voor beleving en dat het toekomstproof moet zijn. Sindsdien hebben we erg naar dit moment uitgekeken. Het pand is al bijna een jaar klaar, maar we wilden graag nog feestelijk proosten met de mensen die nauw betrokken zijn bij onze AFAS-familie. We zijn trots op de inspirerende werkomgeving die we hebben neergezet voor onze collega's, klanten, relaties en bezoekers.”

Dat Koningin Máxima met eigen ogen is komen kijken naar het clubhuis is voor Van der Veldt de absolute kers op de taart: “Het is geweldig dat we dit koninklijk bezoek hebben mogen verwelkomen. In 2019, toen we de Koning Willem I-prijs wonnen voor onze onconventionele manier van omgaan met stakeholders en de maatschappelijke bijdrage van onze AFAS Foundation, hebben we haar al eens mogen ontvangen. Dit nieuwe hoofdkantoor is eigenlijk ook weer iets onconventioneels en anders doen past ons als een jas.”

Volle focus op beleving

Koningin Máxima is vandaag getrakteerd op een uitgebreide rondleiding door het clubhuis. Bas van der Veldt en Arnold Mars (CFO) hebben haar het veertigduizend vierkante meter-tellende complex laten zien, en diverse medewerkers hebben verteld over hun werk. Er zijn vooral plekken aangedaan die de cultuur en kernwaarden van AFAS goed weergeven. Slechts twintig procent van het hele pand is bedoeld om te werken. De andere ruimte is volledig bedoeld om werkgeluk, duurzaamheid, educatie, IT-innovatie en entertainment te bevorderen.

Via grote kunstwerken van Lorenzo Quinn en Jan Banning is Koningin Máxima naar het Cyber Operations Center geleid. Ook wel het hart van de organisatie, waar alle systemen, gebruikers en processen continu worden gemonitord om storingen te voorkomen of in een vroeg stadium op te lossen. In de sporthal en de opleidingslokalen heeft Britt Breure, HR-directeur van AFAS, over de focus op vitaliteit verteld. Na een tour door de culinaire keuken van chef-kok Thijmen Rozenberg is de bijeenkomst in de theaterzaal feestelijk afgesloten. Koningin Máxima heeft hier op spectaculaire wijze met LED-schermen en explosies de officiële opening verricht.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie