KPN maakt mobiel internet over de grens goedkoper

Redactie WINMAG Pro
Klanten van KPN en Hi zijn vanaf deze zomer iets goedkoper uit met mobiel internetten in het buitenland. Zo gaat de provider 3,50 euro per MB rekenen voor mobiel internet in de EU en de Europese Economische Ruimte (EER), in plaats van 3,95.

Voor mensen met een aanvullende internetbundel bij hun abonnement is dit 2,50 euro per MB, zo meldt KPN op zijn website. Het standaardtarief buiten Europa wordt gehalveerd van 19,90 naar 9,95 euro per MB.

Voor de zakelijke mobiele bellers verlaagt KPN eveneens de standaardtarieven voor mobiel internet. In de EU/EER moet per 1 juni 2 euro per MB worden betaald in plaats van 5 euro. Het tarief buiten Europa gaat omlaag van 12,50 euro naar 9,95 euro per MB.

Daarnaast komt er vanaf 1 juli een automatische wereldwijde kostenstop voor dataroaming. Als een klant in één maand voor 50 euro aan roamingkosten in het buitenland verbruikt, wordt mobiel internet gestaakt, totdat hij of zij per sms aangeeft door te willen gaan. Voorheen was dit systeem beperkt tot Europa.

Deze zomer gaat ook de standaardprijs voor bellen in EU en EER omlaag als gevolg van EU-wetgeving. Bellen zal vanaf 1 juli 42 cent per minuut kosten in plaats van 46 cent. Gebeld worden gaat van 18 naar 13 cent per minuut.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie