LANCOM presenteert LANCOM 1800 blackline

Redactie WINMAG Pro

LANCOM Systems presenteert de eerste twee SD-WAN gateways van de 1800-serie met de nieuwe "blackline"-behuizing. De gateways zijn ontwikkeld voor VPN-verbindingen tussen vestigingen met hoge beschikbaarheid via DSL, glasvezel, kabel via een externe modem of mobiele netwerken. Met de moderne CPE-behuizing, die in Nederland wordt geproduceerd, combineert de Duitse netwerk- en securityspecialist gigabit-prestaties in een duurzaam en opvallend design. De nieuwe serie bestaat in eerste instantie uit twee modellen: de LANCOM 1800VAW biedt snelle dual-band WLAN (Wi-Fi 6) met VDSL Supervectoring en optionele glasvezelverbinding (FTTH). Het zustermodel, de LANCOM 1800VAW-4G, zorgt voor een betrouwbare internet back-up met extra 4G-connectiviteit. Beide gateways kunnen optioneel sterk geautomatiseerd worden gebruikt door middel van SD-WAN via de LANCOM Management Cloud.

Beide apparaten hebben een geïntegreerde VDSL-modem met ondersteuning voor supervectoring tot 300 Mbps. Ze kunnen rechtstreeks worden aangesloten op een glasvezellijn (FTTH) via een apart verkrijgbare SFP-module (GPON/AON). Daarnaast bieden de gateways de grootst mogelijke flexibiliteit voor aansluiting op externe modems via Gigabit Ethernet. De snelle dual-band WLAN (Wi-Fi 6) module met 2x2 multi-user MIMO in de downlink en uplink verbindt draadloze apparaten in de 5 GHz- en 2,4 GHz-banden op betrouwbare wijze tegelijkertijd met het netwerk. De Wi-Fi 6-technologie maakt transmissiesnelheden mogelijk tot 1.200 Mbps op 5 GHz en gelijktijdig tot 575 Mbps op 2,4 GHz.

Veilige verbinding van vestigingen en werknemers op afstand

Alle apparaten in de nieuwe LANCOM Gigabit Router-serie kunnen tot vier internetverbindingen tegelijkertijd gebruiken en zorgen daarmee voor een maximale bandbreedte en een doeltreffende loadbalancing. De maximaal zestien geïsoleerde en afzonderlijk gerouteerde IP-contexten kunnen, met behulp van Advanced Routing and Forwarding (ARF), via een centrale router efficiënt alle IP-toepassingen routeren en de verschillende communicatiekanalen veilig van elkaar scheiden. De vijf (optioneel 25) geïntegreerde IPSec VPN-kanalen zorgen voor maximale encryptie, de veilige verbinding van vestigingen en werknemers op afstand, en de bescherming van interne bedrijfsdata.

Innovatief design

De nieuw ontwikkelde behuizing van de 1800 blackline-serie onderscheidt zich niet alleen door zijn opvallende uiterlijk. Vergeleken met de klassieke LANCOM CPE-behuizing biedt deze namelijk ook meer ruimte voor een krachtig platform en toekomstige modellen die bijvoorbeeld tegelijkertijd VDSL, glasvezel, WLAN en 5G ondersteunen. Een innovatief koelsysteem zorgt voor optimale warmteafvoer en een stille werking.

Focus op duurzaamheid

LANCOM hecht veel waarde aan een verantwoord gebruik van grondstoffen. De blackline-behuizing is daarom ontwikkeld met het doel om het ecologische ontwerp verder te verbeteren ten opzichte van de klassieke CPE-behuizing. Dit geldt voor de gehele levenscyclus van het product: van de waardeketen en de productie tot het einde van de levensduur. De productie van de behuizing vindt in Nederland plaats en de routers worden in Duitsland geproduceerd. Dit zorgt voor snelle inkooptrajecten en korte transportroutes. Met het oog op de circulaire economie kan de behuizing daarnaast eenvoudig worden gerecycled.

Beschikbaarheid en prijzen

De LANCOM 1800VAW-4G is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.590 euro (exclusief BTW), de LANCOM 1800VAW voor 1.090 euro (exclusief BTW). De 1G glasvezelmodule LANCOM SFP-AON-1 is verkrijgbaar voor 119 euro, de GPON-variant LANCOM SFP-GPON-1 voor 159 euro (exclusief BTW).

Accessoires

De LANCOM CPE blackline Rack Mount (139 euro, exclusief BTW) biedt maximale flexibiliteit wat betreft de positionering van het apparaat. Hij kan namelijk worden geïnstalleerd met de voorkant van het apparaat naar voren of naar achteren gericht. Wanneer het apparaat is geïnstalleerd, kan men de status van het apparaat via de leds aan de voorkant of via de interfaces aan de achterkant aflezen.

De LANCOM CPE blackline Rack Mount Plus (249 euro, exclusief BTW) kan eenvoudig worden bediend en biedt maximaal gebruiksgemak dankzij de aansluitingen aan de voorkant. Tegelijkertijd kunnen de status-leds van het geïnstalleerde apparaat worden afgelezen en kan de bekabeling worden gecontroleerd en aangepast indien nodig.

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/tips-van-de-redactie-podcasts

https://www.winmagpro.nl/fortezza-groep-neemt-it-bedrijf-htx-over

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie