LANCOM Systems lanceert SD-WAN (VoIP) gateways met VDSL en 5G mobiele communicatie

Redactie WINMAG Pro

LANCOM Systems breidt zijn 1800-serie gateways uit in hun nieuwe "blackline" behuizingen voor het VPN-netwerk met hoge beschikbaarheid van kantoren en bijkantoren. De SD-WAN (VoIP) gateways LANCOM 1803VA-5G en 1800VA-5G bieden een breed scala aan interfaces om te voldoen aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijfslocaties, waaronder VDSL, glasvezel, kabelinternet via externe modems en 5G-connectiviteit. Door het optionele parallelle gebruik van meerdere internetverbindingen wordt optimale load balancing mogelijk gemaakt, waardoor bedrijven flexibel kunnen omgaan met kritieke toepassingen en grotere datavolumes. Bovendien maakt de integratie van 5G-technologie intelligente back-upscenario's en low-latency primaire werking mogelijk voor real-time toepassingen. Met een focus op operationele continuïteit en gegevensbescherming, bieden de nieuwe gateways een veilige verbinding voor bijkantoren en mobiele werkstations via VPN en telefoniecomponenten (alleen beschikbaar op het 1803VA-5G model). Beide modellen kunnen geïntegreerd worden in een sterk geautomatiseerd SD-WAN via de LANCOM Management Cloud.

Zowel de LANCOM 1803VA-5G als de 1800VA-5G zijn uitgerust met geïntegreerde 5G en VDSL super vectoring modems, waardoor snelheden tot wel 300 Mbps mogelijk zijn. Bovendien kunnen ze rechtstreeks worden aangesloten op glasvezellijnen (FTTH) door middel van een apart verkrijgbare SFP-module (GPON/AON), waardoor ze een breed scala aan connectiviteitsmogelijkheden bieden. Daarnaast bieden ze maximale flexibiliteit voor verbinding met externe modems via Gigabit Ethernet. 

Veilige verbinding van bijkantoren en mobiele werkstations 

Voor een optimale bandbreedte en efficiënte verdeling van de belasting biedt de nieuwe LANCOM Gigabit router familie de mogelijkheid om tot vier internetverbindingen tegelijk te benutten. Met ondersteuning tot 16 ARFs (Advanced Routing and Forwarding) bieden ze een doeltreffende methode om alle IP-toepassingen door één centrale router te laten gaan, terwijl verschillende communicatiekanalen veilig van elkaar worden gescheiden. Daarnaast leveren de vijf (optioneel 25) geïntegreerde IPSec VPN-kanalen maximale versleuteling voor de veilige verbinding van bijkantoren en mobiele werkstations en waarborgen ze de bescherming van bedrijfsgegevens. 

Telefonie all-rounder 

Met geavanceerde telefoniefuncties zoals de LANCOM Voice Call Manager (VCM), neemt de LANCOM 1803VA-5G als SD-WAN VoIP-gateway traditionele beheertaken voor telefonie over. Het integreert naadloos alle soorten telefoniecomponenten, waaronder SIP, ISDN, of analoog. Bovendien biedt de LANCOM VCM alle standaardfuncties van een session border controller (SBC). 

Focus op duurzaamheid 

LANCOM vindt een verantwoord gebruik van bronnen enorm belangrijk. Daarom is de blackline-behuizing ontwikkeld met als voornaamste doel het verbeteren van de eco-design aspecten in vergelijking met de klassieke CPE-behuizing, gedurende de hele levenscyclus - van de upstream value chain via productie tot het einde van de levensduur. Lokale productie van de behuizing in Nederland en routerproductie in Duitsland leiden bijvoorbeeld tot korte transport- en inkooproutes. Het ontwerp is geoptimaliseerd voor recycling, als onderdeel van de circulaire economie. 

Beschikbaarheid en prijzen 

De LANCOM 1803VA-5G is nu direct beschikbaar voor €1.890,- (adviesprijs excl. BTW) en de LANCOM 1800VA-5G verkrijgbaar is voor €1.790,- (adviesprijs excl. BTW). De 1G glasvezelmodule LANCOM SFP-AON-1 is verkrijgbaar voor €119,- en de GPON-variant, LANCOM SFP-GPON-1, verkrijgbaar is voor €159,- (beide adviesprijzen excl. BTW). 

Accessoires 

De LANCOM CPE blackline Rack Mount (€139-, adviesprijs excl. BTW) biedt flexibele positionering van het apparaat, omdat zowel installatie aan de voorkant als aan de achterkant mogelijk is. Hierdoor kunt u de status-LED's aan de voorkant gemakkelijk aflezen en moeiteloos toegang krijgen tot de interfaces aan de achterkant. 

Voor meer gebruiksgemak en eenvoudige bediening is er de LANCOM CPE blackline Rack Mount Plus (€249,-, adviesprijs excl. BTW). Met de connectoren die naar voren zijn gericht kunnen de status-LED's van het geïnstalleerde apparaat worden afgelezen en kan tegelijkertijd de bekabeling gemakkelijk worden gecontroleerd en aangepast als dat nodig is.  

Ga voor meer informatie naar de LANCOM website

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie