Lening aanvragen - voordelig lenen voor ICT

Redactie WINMAG Pro
Binnen de ICT gaat veel geld om. Dat mag ook wel, technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. De nieuwste desktop PC, digitale toegankelijkheid, probleemoplossende software en nog veel meer. Al deze zaken kosten geld. Voordelig lenen voor ICT, een lening aanvragen is tegenwoordig net zo makkelijk als het aansluiten van een computer.

Inzet ICT & geld lenen

Waarom een lening afsluiten voor de ICT? Omdat het verschillende toepassingsmogelijkheden heeft. Denk maar aan het onderwijs (vaardigheden en hulpmiddelen), de zorg, economische sector (goederen en diensten) maar ook voor architectuur.

Daarnaast kent de ICT ook veel particulier gebruik. Dit zijn pc’s, tablets, laptops en smartphones. Ook draadloze apparatuur (randapparatuur) hoort hierbij. Wie bij wil blijven ontkomt er niet aan om regelmatig in ICT te investeren. Vaak gaan hier hoge kosten mee gepaard, dat is de reden waarom een geldlening uitkomst biedt.

Lening aanvragen gebeurt online

Met digitalisering zijn veel kredietverstrekkers overgestapt op het aanbieden van online geldleningen. Dit betekent dat een lening aanvragen of geld lenen volledig online gebeurt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een beveiligde omgeving en het uploaden van de benodigde documenten.

Online een lening aanvragen heeft natuurlijk een aantal voordelen. Zo gebeurt de oriëntatie op een moment dat het de aanvrager uitkomt. Informatie staat allemaal online: 24/7 toegankelijk. Het gehele aanvraagproces verloopt sneller dan wanneer de aanvrager naar kantoor moet komen. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook geld.

Persoonlijke lening voor ICT en computer

Computers, mobiele apparaten maar ook software of beveiliging heeft een beperkte levensduur. Gemiddeld gaat dit allemaal vijf jaar mee, hierna is het aan vervanging toe. Voor beveiliging kan deze periode zelfs korter zijn, maar voor andere zaken juist langer. Vaak is het mogelijk om programma, hardware of software tussendoor van een update te voorzien. Dit verlengt de levensduur.

Een persoonlijke lening is geschikt voor goederen met een beperkte levensduur. Hier vallen ook ICT oplossingen en computers onder. Deze leenvorm heeft een looptijd die varieert van 12 tot 120 maanden. Het voordeel van de persoonlijke lening is dat het benodigd geldbedrag in één keer op de rekening staat. Aflossing gebeurt in maandelijkse termijnen tegen een vaste rente en looptijd.

Doorlopend krediet voor doorlopende oplossingen

Een lening aanvragen kan niet alleen middels de persoonlijke lening maar ook vanuit het doorlopend krediet bestaan. Het doorlopend krediet is meer geschikt voor doorlopende oplossingen oftewel wanneer er vaker geïnvesteerd moet worden.

Bij het doorlopend krediet ontstaat er continu nieuwe financiële ruimte. Deze financiële ruimte wordt gecreëerd door aflossing. Het aflossen gebeurt in maandelijkse termijnen tegen een variabele rente en looptijd.

Lening aanvragen vaak binnen enkele dagen geregeld

Online informatie bekijken, een berekening erop loslaten en offertes aanvragen. Dit is allemaal op één dag geregeld. Het aanvragen en uiteindelijk rondkrijgen van de lening duurt iets langer maar lukt vaak binnen enkele dagen. Hierbij is het wel belangrijk dat bij aanvraag de benodigde documenten geleverd worden. Elk ontbrekend document levert weer vertraging op.

Vergelijken loont

Meerdere aanbieders met elkaar vergelijken levert altijd een besparing op. Een goed voorbeeld is Postkrediet dat met verschillende grootbanken samenwerkt. Zo is het betrekkelijk eenvoudig om via een en dezelfde website meerdere offertes van verschillende aanbieders aan te vragen. Op de eindstreep kan dit toch al snel honderden tot misschien wel duizenden euro’s schelen.

Besparen op een lening? Bedenk dan vooraf hoeveel geld er nodig is, hoe lang de lening moet lopen (looptijd) en wie met de meest voordelige rente komt. Houd ook goed de voorwaarden zoals tussentijds aflossen in de gaten.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie