Lenovo werkt aan opvouwbare tablet

Jordi Smit
Lenovo en LG Display werken samen aan een 13 inch-tablet met een opvouwbaar scherm. Als de tablet is opgevouwen meet het scherm nog 8- tot 9 inch, afhankelijk van de afmetingen.

Lenovo laat scherm aan LG Display

LG Display zou een geheimhoudingsverklaring met Lenovo hebben gesloten voor de plannen met het opvouwbare 13"-paneel, zo meldt het Koreaanse ETNews op basis van bronnen. Lenovo laat het scherm namelijk door het bedrijf maken. Volgens het bericht zouden Lenovo en LG al bezig zijn met de uitvoering van het project en moet de levering van het product in de tweede helft van 2019 plaatsvinden.

Tablet krijgt oledpaneel

De tablet zou een oledpaneel krijgen. Zulke schermen zijn flexibeler dan lcd-displays. Bronnen melden dat het apparaat mogelijk in de tweede helft van 2019 verschijnt. Veel meer informatie is nog niet bekend. Zo is onduidelijk of het toestel in opgevouwen modus gebruikt kan worden als (grote) telefoon. Lenovo toonde in 2016 en 2017 al prototypes van opvouwbare telefoons en tablets, maar die kwamen vooralsnog niet op de markt.

Andere bedrijven

LG Display wilde het bericht niet bevestigen, maar ETNews quote het bedrijf dat 'een tablet of notebook meer geschikt is voor een opvouwbaar paneel, gezien de duurzaamheid en bruikbaarheid'. Ook andere fabrikanten werken aan opvouwbare schermen, zoals LG, Samsung, ZTE en Huawei. Samsung zou zijn opvouwbare smartphone in november van dit jaar onthullen op zijn ontwikkelaarsconferentie SDC. Uitgeklapt is die telefoon ook als tablet bruikbaar. Volgens geruchten werkt ook Microsoft aan een apparaat met vouwbaar scherm.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi