Samenwerking zorgt voor betrouwbare internetverbinding met scherpe beeldkwaliteit

LG en Cisco verbeteren de kwaliteit van zakelijke videoconferenties

Marc Boersma
LG Electronics (LG) gaat samen met Cisco zakelijke videoconferenties verbeteren. Dit gebeurt door een koppeling te maken tussen LG-beeldschermen (zowel Ultra HD als Full HD) en de netwerktechnologie van Cisco (Room Kit, Room Kit Plus en SX series, waaronder de SX10, SX20 en SX80).

Dit maakt het voor medewerkers – verspreid over verschillende landen en continenten – mogelijk om effectief met elkaar te communiceren, zonder de last van een matige verbinding of vertraagde beelden.

Door de LG schermen, die bekendstaan om hun scherpe beelden, en Cisco’s betrouwbare internetsystemen te combineren, is het mogelijk om tijdens videoconferenties de inhoud op de best mogelijke manier te tonen. Het delen van een presentatie of andere content vormt evenmin een probleem.

LG en Cisco bieden samen enkele unieke functies aan:

  • Uitstekende kleurweergave voor video’s en presentaties
  • Automatische no-touch-configuratie: wanneer het LG scherm het aangesloten Cisco systeem detecteert, zal het zichzelf configureren en aanpassen
  • Automatische herkenning wanneer een systeem is gekoppeld aan een video-ingang
  • Probleemloze synchronisatie zonder vertragingen

IPS-technologie

De geschikte LG-modellen voor de Cisco Room Kit zijn de Ultra HD 49’-98’ van de UH5 serie en de Full HD 32’-65’ schermen (van 32SM5 tot 65SM5). Dit betekent dat er voor elke vergaderruimte modellen zijn. Alle professionele LG-schermen zijn uitgerust met de zogeheten IPS-technologie (In-Plane Switching). Met deze technologie wordt de inhoud altijd perfect weergegeven, ongeacht de kijkhoek. Bovendien staan de Full HD-modellen bekend om hun levendige kleuren en scherpe details.

‘Nu de werkgewoontes veranderen, ontstaat er bij bedrijven behoefte aan een manier om effectief te kunnen communiceren en content te delen. De integratie van LG-schermen met Cisco Room Kit en Room Kit Plus biedt een kant-en-klare oplossing voor videoconferenties waaraan hoge visuele eisen worden gesteld’, verduidelijkt Richard Topping, European Accountmanager bij LG. ‘Deze integratie met Cisco geeft de veelzijdigheid aan van de beeldschermen van LG.’

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc