LG G8 ThinQ bevat 3D-camera aan voorzijde

Jordi Smit
LG G8 ThinQ, de nieuwe smartphone van LG, heeft aan de voorzijde een 'time-of-flight'-camera (ToF-camera) die in staat is om in drie dimensies waar te nemen. Dat schrijft LG vandaag in een persverklaring.

Time-of-flight camera's LG G8 ThinQ

Time-of-flight camera's kunnen in 3D waarnemen middels de registratie van infrarood licht. De technologie wordt onder andere ingezet om gezichtsherkenning te verbeteren. De camera identificeert op deze manier 3D-objecten in de ruimte. Dat kan in de toekomst gebruikt worden in apps voor virtual reality en augmented reality.

REAL3-chip

De technologie is gebaseerd op de REAL3-chip van chipfabrikant Infineon Technologies. Infineon-topman Andreas Urschitz zegt in een persverklaring dat hij verwacht dat de meeste telefoons op de markt 'binnen vijf jaar' 3D-camera's zullen bevatten, in ieder geval nu al bij de LG G8 ThinQ.

LEES OOK: LG presenteert opvouwbare telefoon in zomer 2019

Gelekte afbeeldingen LG G8 ThinQ

Eerder lekte een afbeelding van de nieuwe LG G8 ThinQ. Daarop was te zien dat er naast de selfiecamera nog een tweede sensor is geplaatst, vermoedelijk de ToF-camera. De technologie wordt op het moment al gebruikt in Huawei's Honor View 20 en Vivo's Nex Dual Display-telefoon.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi