LG krijgt patent op smartphone met 16 camera's

Ruben den Boer
Jawel, je leest het goed. LG heeft een patent aangevraagd voor een smartphone met 16 camera’s op de achterkant. In de openbare beelden is een tekening te zien van 16 camera’s die in een asten van vier bij vier zijn opgesteld en bewogen kunnen worden. Op 20 november werd het patent toegewezen.

Volgens LetsGoDigital is het patent toegewezen door het United States Patent and Trademark Office. Dat houdt in dat LG nu de eigenaar van dit patent is en kan gebruiken op haar mobiele telefoons. We hoeven echter niet zo snel een telefoon met 16 camera’s te verwachten van LG, er is nog geen enkele indicatie dat ze hier mee bezig zijn.

16 camera's

Het patent beschrijft een camera met meerdere lenzen en een controller die bewegend beeld kan maken door te kijken naar de afbeeldingen van de verschillende camera’s. Zo geeft LG het voorbeeld van een raster van 16 lenzen die gebold of gekromd opgesteld kunnen worden, waardoor de focus en het blikveld aangepast kunnen worden. Daarnaast geeft LG het enigszins bizarre voorbeeld van een teddybear. Als er met de gepatenteerde camera een foto van de beer gemaakt wordt, zou het hoofdje van de beer bewogen kunnen worden.

 

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben