LG richt zich op AI in nieuwe V30-toestel

Redactie WINMAG Pro
Het was al bekend dat LG een updatet versie van de V30 zou presenteren op MWC in Barcelona. Details rondom het toestel zijn schaars, maar toch laat LG alvast wat licht schijnen op het nieuwe toestel.

Zo meldt LG dat de 2018-versie van de V30 voorzien wordt van Vision AI. Hiermee wordt het mogelijk om objecten te analyseren met de camera waarna de meest geschikte modus geselecteerd wordt om de foto te maken. De camera heeft acht modi: portret, voedsel, huisdier, landschap, stad bloem, zonsopgang en zonsondergang.

Slim winkelen

Naast slim fotograferen kun je je met Vision AI ook laten adviseren over aankopen. Richt de camera op een object en vervolgens kan de camera QR-codes automatisch scannen of opzoeken waar je het product het goedkoopste kunt aanschaffen.

Voice AI

Ook introduceert LG Voice AI op het toestel. Hiermee is het mogelijk om met stemcommando’s via Google Voice Assistant apps te openen op je smartphone. Het toestel krijgt ook enkele tientallen exclusieve stemcommando’s waarmee specifieke functies van de camera bedient kunnen worden.

LG meldt dat sommige van de nieuwe functies ook uitgerold zal worden naar oudere toestellen middels updates.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie