Voor de veiligheid werd de show afgeblazen

De lichtshow met drones van Intel tijdens de opening van de Olympische Spelen blijkt vooraf opgenomen

Redactie WINMAG Pro
Sinds bekend werd dat Intel een visuele show zou verzorgen tijdens de opening van de Olympische Spelen in Pyeongchang zorgt het bedrijf er dankzij social media voor dat we deze bijzondere show toch vooral niet vergeten. Helaas blijkt de uiteindelijke show die iedereen kreeg te zien vooraf opgenomen te zijn.

De lichtshow waarbij Intel ruim 1200 drones inzette kon helaas niet doorgaan. Volgens Mark Adams, woordvoerder van het IOC, zou het te maken hebben met ‘logistieke aanpassingen’. Een uitgebreidere verklaring voor het ontbreken van de show tijdens de openingsceremonie is dat er teveel mensen zich in het gebied bevonden waar de show had moeten plaatsvinden, meldt Recode.

Olympic Games 2018: opening ceremony by Intel
Bron: Intel via Twitter

Geen lichtshow, behalve op TV

Toch konden mensen thuis wel genieten van de lichtshow. Zo liet het Amerikaanse NBC een vooraf opgenomen repetitie uit december zien aan de kijkers vanwege de vertraging die TV nu eenmaal met zich mee brengt. Intel doet op Twitter echter voorkomen alsof de show daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, wat tenminste opmerkelijk genoemd mag worden:

Intel’s lichtshow voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De show die Intel zou verzorgen had een van de visuele trekkers moeten worden tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen. Dat is wellicht ook de reden dat ze besloten om een vooraf opgenomen repetitie te tonen aan kijkers thuis, terwijl de veiligheid gegarandeerd wordt voor mensen die fysiek aanwezig zijn bij de ceremonie.

De ceremonie zelf is indrukwekkend, met meer dan 1200 drones die een levensgrote snowboarder vormen, een duif en uiteraard de vijf olympische ringen. Bekijk de vooraf opgenomen repetitie hieronder:

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie