Lightspeed benoemt Liam Crooks tot nieuwe Managing Director EMEA

Redactie WINMAG Pro

Lightspeed Commerce Inc. (NYSE: LSPD) (TSX: LSPD), het platform waar ondernemers in retail, e-commerce en horeca hun werkzaamheden kunnen vereenvoudigen en opschalen, heeft aangekondigd dat Liam Crooks is benoemd tot de nieuwe Managing Director voor de EMEA-regio.

Hij zal zich bezighouden met de leiding van marketing en sales binnen Lightspeed en nauw samenwerken met het productontwikkelingsteam, om te waarborgen dat het aanbod van Lightspeed voldoet aan de behoeften van klanten in de regio.

Crooks vervulde vanaf begin 2022 de functie Senior Vice President Hospitality bij Lightspeed. Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de tech-industrie, en werkte tien jaar bij Yelp als Vice President Sales. Hij zal zich in zijn nieuwe functie richten op het stimuleren van winstgevende groei in de EMEA-regio, het uitbreiden van het klantenbestand, en het ondersteunen van klanten die in het huidige economische klimaat moeilijke tijden doormaken. Crooks, voorheen gevestigd in Chicago, zal begin mei het kantoor van Lightspeed in Londen gaan leiden, als kernonderdeel van Lightspeed’s wereldwijde strategie.

"Het is een spannende tijd om de EMEA-regio van Lightspeed te leiden", aldus Crooks. "Lightspeed heeft niet alleen een fantastisch productaanbod en een getalenteerd team, maar ook een breed klantenbestand met allerlei soorten ondernemers, van restaurants met Michelin-sterren tot lokale retailers. We hopen hen allemaal te blijven ondersteunen in wat ze het beste doen.”

Crooks vervolgt: "Ik heb sinds ik bij Lightspeed ben begonnen veel vertrouwen in de leiding van het bedrijf en ik sta volledig achter onze visie. Lightspeed heeft de unieke positie om ondernemers in de retail- en horecasector te voorzien in de marktbehoeften in EMEA tijdens een kritieke periode. Ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op het succes van het bedrijf en nog meer ondernemers in de regio te helpen groeien."

JD Saint-Martin, President van Lightspeed: "Liam’s ruime ervaring en track record in het leiden van succesvolle teams maken hem de ideale persoon om aan het roer te staan van onze activiteiten in EMEA. Met onze toonaangevende technologie stroomlijnen we de werkzaamheden van kleine en middelgrote bedrijven, en richten we ons op het stimuleren van groei in deze regio.”

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie