Logitech experimenteert met keyboard voor virtual reality

Peter Güldenpfennig
Typen in virtual reality vereist een zekere kunde. Immers, in het luchtledige typen is niet makkelijk. Daarom experimenteert Logitech om een keyboard voor virtual reality-doeleinden te ontwikkelen.

 

Het keyboard zit nog in een experimentele fase en werkt met de HTC Vive. Het pakket bestaat uit een keyboard, een sensor die de Vive het keyboard laat lokaliseren en een SDK voor ontwikkelaars.

Logitech virtual reality-keyboard voor HTC Vive

Het keyboard lijkt op een normaal keyboard, maar met behulp van een sensor wordt deze in een virtual reality-omgeving geplaatst. Ook zorgt de sensor voor een overlay van je handen zodat je door middel van projectie precies weet waar je moet typen.

Op het moment accepteert HTC ontwikkelaars die met het keyboard aan de slag willen. Ze accepteren slechts 50 ontwikkelaars, waarmee het er op lijkt dat het project nog klein is en het maar de vraag is of we het keyboard binnen afzienbare tijd aan kunnen schaffen.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter