Logitech presenteert gratis service voor het reserveren van gedeelde bureaus in hybride werkruimtes

Redactie WINMAG Pro

Dankzij deze nieuwe service, in combinatie met Logi Dock Flex, profiteren werknemers van het gemak om bureaus in gedeelde werkplekken te reserveren en hun kantoordagen samen in te plannen. IT-teams krijgen inzicht in de manieren waarop ruimtes en technologie worden gebruikt.

Vandaag heeft Logitech International (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) een nieuwe service onthuld om gedeelde bureaus te beheren op meerdere locaties. De service kan worden gebruikt op Logi Dock Flex: een veelzijdig dockingstation dat is ontworpen voor gedeelde bureaus in flexibele werkomgevingen.

Een Multidimensionale Oplossing voor het Motiveren van Hybride Werknemers

De overstap naar een hybride werkmodel heeft ervoor gezorgd dat bedrijven gedwongen werden om hun kantoorruimtes te evalueren en te optimaliseren voor een nieuwe situatie. Dit heeft ook nieuwe uitdagingen met zich meegebracht, waaronder het motiveren van werknemers om terug te gaan naar kantoor. Logi Dock Flex en bijbehorende software helpen om gegevens en inzichten te verkrijgen over de behoeften van hybride werknemers, waardoor werkgevers de terugkeer naar aantrekkelijker kunnen maken.

"Bedrijven weten dat ze zich intensiever moeten inspannen om hybride werknemers naar kantoor te trekken. Het antwoord op de vraag ‘hoe’ gaat veel verder dan bijvoorbeeld het plaatsen van meer tafelvoetbaltafels en het is belangrijk om een methode te vinden waarbij werknemers samen hun dagen op kantoor plannen," vertelt Scott Wharton, algemeen directeur van Logitech B2B. "Bij het ontwerpen van de Logi Dock Flex hebben we gekozen voor een multidimensionele aanpak: het lost niet alleen beheerproblemen en problemen bij het reserveren van bureaus op, maar tegelijkertijd bevordert het de samenwerking binnen een organisatie en krijgen IT- en werkplekbeheerders toegang tot data over het gebruik van technologie en de ruimte."

Uit een enquête van McKinsey Social Capital* blijkt dat werknemers over het algemeen nu minder verbondenheid ervaren met mensen binnen hun bedrijfsnetwerken. Met behulp van de nieuwe service van Logitech kunnen werknemers hun kantoordagen plannen in samenspraak met hun teams, een bureau reserveren via Logi Tune en hun teamgenoten in de app op de hoogte stellen. Als ze eenmaal op kantoor zijn, dan kunnen ze eenvoudig inloggen op Logi Dock Flex met een enkele USB-kabel en snel aan het werk gaan. Oftewel: plug-and-play. 

Plug-and-play

Logi Dock Flex beschikt over een 8-inch display, drie USB-poorten aan de voorzijde en nog eens drie aan de achterkant. Ook ondersteunt Logi Dock Flex dubbele displays, tot 100 watt oplaadvermogen en meerdere netwerkverbindingen. Hierdoor zijn zowel beveiligde als standaardverbindingen mogelijk, waardoor werknemers ook hun eigen apparaten direct kunnen aansluiten. Werknemers kunnen hun werkplek personaliseren met een eigen achtergrondfoto, een persoonlijk afwezigheidsbericht instellen en met één druk op de knop kunnen zij deelnemen aan vergaderingen via integraties met de kalender in de Logi Tune-app. Een ad-hoc-reservering maken? Het interactieve paneel geeft aan of het bureau beschikbaar is of niet.

Waardevolle informatie en hulp op afstand

Er zijn vele voordelen voor IT-teams: zij kunnen Logi Dock Flex snel op grote schaal installeren en implementeren. Dit gaat gepaard met veilig kabelbeheer, zodat werkplekken er opgeruimd en netjes uitzien. Daarnaast kunnen zij Logi Dock Flex op afstand monitoren en beheren, bijvoorbeeld door reserveringsinstellingen aan te passen en apparatuur te beheren om deze af te stemmen op de hybride beleidsregels van de organisatie. Andere voordelen zijn: 

Met Logi Dock Flex kunnen IT-teams kiezen tussen Microsoft Teams, Zoom Workspace Reservation of Logitech's eigen service om bureaus te reserveren. In de toekomst worden er meer reserveringsplatformen toegevoegd.

De service van Logitech wordt beheerd via Logitech Sync en kan worden geïmplementeerd met Logi Dock Flex of door QR-codes te gebruiken als stand-alone oplossing. Hierdoor is de aanschaf van Logitech-hardware geen vereiste.

Ontvang realtime inzichten en analyses over het gebruik van ruimtes, waaronder over het gebruik van bureaus, piekmomenten qua bezetting en gebruikersgedrag. Dit helpt managers om afgewogen bedrijfsbeslissingen te maken en er komt geen giswerk meer aan te pas bij het plannen van ruimtegebruik.

Voorloper op het gebied van duurzaamheid 

Logitech spant zich intensief in om een gelijke en klimaatpositieve wereld te creëren. Het bedrijf werkt actief aan het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Logitech slaagde er tussen 2015 en 2020 al in om maar liefst 46,8 procent van zijn CO2-uitstoot te verminderen. Niet voor niets voerde Logitech dit jaar de Financial Times-lijst met klimaatleiders aan. Het bereiken van deze koppositie kreeg Logitech voor elkaar door onder andere over te stappen op meer circulaire materialen en te zoeken naar nieuwe wegen voor minder afval en een langere levensduur van producten, componenten en materialen.

Prijs en beschikbaarheid

Logi Dock Flex wordt in de herfst van 2023 verwacht en zal verkocht worden door geselecteerde resellers en via logitech.com in de kleur off-white. De adviesprijs is €849. De service van Logitech om bureaus te reserveren wordt gratis aangeboden en kan per direct worden aangevraagd via het Sync-beheerportaal. Ook zijn verschillende premium-functies zoals gebruikersgegevens, waarschuwingen en plattegronden gratis beschikbaar tijdens de openbare bètatestperiode die loopt tot 1 juli 2024.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie