Lookout sluit samenwerking met HPE Aruba voor een geïntegreerde SASE-architectuur met geavanceerde databescherming

Redactie WINMAG Pro
Lookout security service edge (SSE) met Aruba EdgeConnect Enterprise SD-WAN helpt klanten bij het bouwen van een moderne SASE-architectuur die gegevens beschermt op devices en in apps, netwerken en clouds

Securitybedrijf Lookout heeft zijn security service edge (SSE) platform geïntegreerd met het HPE Aruba EdgeConnect Enterprise SD-WAN platform. Lookout SSE met Aruba EdgeConnect biedt klanten een ‘best-of-breed’ secure access service edge (SASE) architectuur. De resulterende architectuur combineert netwerkbeveiliging met een geïntegreerd securityplatform, bestaande uit secure web gatewaycloud access security brokerzero trust network access en data loss protection.

Volgens Gartner “is SASE een belangrijke factor voor moderne digitale bedrijfstransformatie, voor onder andere werken vanaf iedere locatie en voor de invoering van edge computing en cloud-gebaseerde applicaties. Het vergroot het inzicht, de wendbaarheid, de veerkracht en de security. SASE vereenvoudigt ook drastisch het leveren en runnen van essentiële netwerk- en securityservices, vooral via een cloudmodel. SASE kan het aantal leveranciers dat nodig is voor veilige toegang de komende jaren terugbrengen tot één à twee.” Bovendien blijkt uit een recent onderzoek van Gartner dat 75% van de organisaties van plan is om in 2022 het aantal securityleveranciers te consolideren, tegenover 29% in 2020.

Voordelen van de geïntegreerde Lookout/HPE Aruba SASE-oplossing voor klanten zijn onder meer:

  • Veilige toegang tot data en applicaties vanaf iedere locatie: Lookout biedt veilige toegang tot internet, cloud, SaaS en private applicaties en beschermt de data die in deze apps zijn opgeslagen tegen ongeautoriseerde toegang en misbruik. Met behulp van een adaptief toegangsbeleid met continue monitoring van de gebruiker en van het risiconiveau van devices, beschermt Lookout SSE iedere app, iedere cloud, iedere gebruiker en ieder device tegen zowel interne als externe dreigingen.
  • Vereenvoudigd beheer van connectiviteit voor filialen: Aruba EdgeConnect Enterprise klanten kunnen de Service Orchestration workflow binnen Aruba Orchestrator gebruiken om automatisch veilige en beschikbare IPSec tunnelparen te creëren tussen filialen en het Lookout SSE platform. Daardoor is het niet nodig om telkens handmatig beveiligde tunnels te creëren wanneer een nieuw filiaal wordt geopend of een nieuwe app in gebruik wordt genomen. Ook wordt hiermee het beheer van site-connectiviteit vereenvoudigd.
  • Verbeterd inzicht in alle eindgebruikersactiviteiten: Klanten van Aruba kunnen met Lookout SSE meer inzicht verkrijgen in de securitystatus van devices, van IP-adressen en van de gebruikerscontext wanneer gebruikers toegang hebben tot bedrijfsapps en -gegevens, of het internet in het algemeen. Vanaf iedere vestiging of externe locatie. Hierdoor kunnen klanten de activiteiten van eindgebruikers controleren, controle en inzicht verkrijgen in het gebruik van schaduw-IT of niet geautoriseerde apps en monitoren op interne en externe dreigingen.

Betere prestaties voor toegang tot cloud- en SaaS-apps: SD-WAN-klanten zijn vaak gedwongen om het dataverkeer voor cloud- en SaaS-apps via een eigen dataverbinding te laten lopen (‘backhauling’), om securitybeleid af te dwingen en volledig inzicht in het dataverkeer te verkrijgen. Dit verhoogt echter de latency en heeft een negatieve impact op de prestaties van apps. Met de gezamenlijke Lookout/Aruba-oplossing kunnen EdgeConnect Enterprise SD-WAN-klanten ‘backhauling’ van het dataverkeer voor cloud- en SaaS-apps voorkomen, policies afdwingen en het volledige inzicht behouden - allemaal zonder dat dit prestaties beïnvloedt.

“Aruba is verheugd om Lookout toe te voegen aan het Aruba EdgeConnect-partner-ecosysteem”, zegt Fraser Street, Aruba WAN Technical Alliances lead. “Deze ‘best-of-breed’ integratie combineert Aruba's toonaangevende SD-WAN met Lookout SSE in een complete SASE-architectuur, zodat onze zakelijke klanten hun medewerkers kunnen beveiligen van de endpoints tot de cloud.”

“Nu organisaties streven naar snellere groei door clouddiensten te gebruiken, is de traditionele randbeveiliging van ondernemingen geëvolueerd tot een flexibele, voortdurend veranderende grens. Gebruikers maken nu verbinding met bedrijfsapps, gegevens en andere gebruikers, waar ze zich ook bevinden. Daardoor wordt die rand van het netwerk in feite verplaatst naar hun actuele locatie”, zegt Sundaram Lakshmanan, chief technology officer van SASE-producten bij Lookout. “De integratie van onze SSE-mogelijkheden met Aruba SD-WAN vereenvoudigt het beheer en biedt een compleet policyraamwerk om gevoelige gegevens te beschermen, zonder de productiviteit te belemmeren.”

Bekijk voor meer informatie over deze samenwerking de Lookout + HPE Aruba solution brief.

Klik voor meer informatie over het Lookout Cloud Security Platform.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie