Lumen en VMware breiden samenwerking voor innovatie aan digital edge uit

Redactie WINMAG Pro
 Lumen Technologies (NYSE: LUMN) en VMware, Inc. (NYSE: VMW) breiden hun partnerschap uit om nog sneller edge computing- en veiligere work-from-anywhere-oplossingen te kunnen ontwerpen, ontwikkelen en leveren. Door deze samenwerking kunnen klanten van Lumen en VMware nog betere service leveren voor elke applicatie en op elk apparaat – van de wereldwijde cloud core tot de gedistribueerde network edge. 

Dichter bij de klant

Of het nu gaat om geautomatiseerde fabrieken, slimme steden of telegeneeskunde: al deze zeer interactieve ervaringen vereisen dat computing, netwerken en databronnen dichter bij de klant zijn georkestreerd. Alleen op die manier is het mogelijk om een lage latency en intrinsiek veilig applicaties te leveren.

Joint Innovation Lab

Om een basis te leggen voor geavanceerde workloads vormen Lumen en VMware een Joint Innovation Lab, waarin architectuur en design, marketing en sales resources worden samengebracht. De teams richten zich in eerste instantie op het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen voor het Lumen portfolio van managed services op belangrijke technologische gebieden, waaronder:

1. Edge Computing: certificering van de integratie van de VMware Tanzu Basic edition met de Lumen Edge Bare Metal service en Lumen Dynamic Connections. Hiermee kunnen bedrijven een veiligere supply chain software creëren en snel nieuwe edge-native workloads implementeren, on-demand en dichter bij het punt van digitale interactie.

2. Work-from-anywhere: het toevoegen van VMware's Secure Access Service Edge (SASE) platform – inclusief VMware SD-WAN en VMware Workspace ONE – aan het Lumen portfolio. Veel organisaties beheren nu gedistribueerde personeelsbestanden, waardoor legacy-oplossingen – inclusief hub-and-spoke-based VPN's – overbodig zijn geworden. Dit initiatief helpt klanten om over te stappen op een SASE-architectuur om zo de betrouwbaarheid en prestaties van een traditioneel netwerk te bereiken en betere klant- en werknemerservaringen te leveren, in een Zero Trust-model.

3. Security: integratie van VMware Carbon Black Cloud Endpoint en VMware Carbon Black Cloud Workload met intelligence-gegevens van Black Lotus Labs, de threat research-tak van Lumen. Organisaties kunnen zich hierdoor sterker opstellen en verdedigen tegen cyberbedreigingen, direct vanaf het endpoint, met behulp van de combinatie van beveiligingsanalyses. Deze analyses zijn afkomstig van een van 's werelds best onderzochte netwerken en toonaangevende endpointbescherming en datacenter virtualization.

"Resilient edge computing-oplossingen zullen zorgen voor een volgende golf van digitale innovatie voor enterprises. Hiervoor hebben klanten wel de juiste tools nodig om applicaties te creëren, te implementeren en te beheren in deze nieuwe omgeving", aldus Jeff Storey, President en Chief Executive Officer van Lumen Technologies. "Door deze weloverwogen investering in onze samenwerking met VMware, kunnen we sneller software-defined oplossingen op de markt brengen die de echte problemen aanpakken waarmee onze klanten te maken krijgen als ze applicaties naar de digital edge verplaatsen. Daar ligt een grote kracht."

"We zien het aantal edge use cases die ervoor zorgen dat iedere menselijke ervaring digitaal wordt snel toenemen", zegt Pat Gelsinger, Chief Executive Officer, VMware. "Deze trend is alleen maar versneld door de pandemie. Het realiseren van deze kansen vereist een sterk partnerschap tussen technische leiders die hun strepen hebben verdiend. De samenwerking tussen Lumen en VMware biedt precies de combinatie die nodig is om bedrijfsprocessen en klantervaringen te transformeren."

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie