Man bekent DDoS-aanval op Sony

Jordi Smit
Een Amerikaanse man van 23 jaar oud geeft toe DDoS-aanvallen op de gamingnetwerken van Sony te hebben uitgevoerd. Ook zijn andere bedrijven slachtoffer geworden van zijn activiteiten. Gamingservers waren daardoor soms uren niet te bereiken.

Aankondiging DDoS-aanval

De Amerikaan had een speciale werkwijze. Hij kondigde op Twitter aan dat hij de aanval ging uitvoeren. Vervolgens postte hij als bewijs screenshots op zijn account wanneer de servers er daadwerkelijk uitlagen.

Bekentenis

De aanvallen zijn inmiddels van een tijd geleden. Ze begonnen namelijk omstreeks december 2013 en duurde tot januari 2014. Overigens plaatste een groep hackers de naam en andere gegevens van de verdachte al eerder op een online spel. De schade zou zijn opgelopen tot 95.000 dollar. 

DDoS-aanval

Het woord ‘DDoS’ heeft de Dikke van Dalen al lang bereikt. In slechts enkele gevallen wordt een DDoS-aanval bewust gebruikt door internetcriminelen. Veel vaker zitten er internetvandalen achter. Ze gebruiken een systeem van geinfiltreerde computers om een netwerk te overbelasten met internetverkeer. Wordt de toestroom te groot, dan gaat het netwerk plat. Vooral grote, bekende en politiek gekleurde bedrijven en organisaties zijn hier vaak het doelwit van.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi