Materialen en oppervlakken: het draait allemaal om de juiste combinatie

Redactie WINMAG Pro
Hout, steentapijt, tegels, natuursteen, glasmozaïek, kurk, decoratieve stoffen, behang, mineraalgietwerk, metaal, gips, tegelverf - hoe stelt u zich uw nieuwe tempel van welzijn voor?

Tegenwoordig is een badkamer veel meer dan alleen een functionele wasruimte - de keuze van materialen en oppervlakken heeft een grote invloed op het uiterlijk van uw badkamer. Druk uw levenshouding uit!

Het gaat niet alleen om de look en feel van de sanitaire objecten. Even belangrijk is de afwerking van de badkamervloer, badkamerwanden en badkamerplafond. U kunt uw stijl tot in de puntjes volgen en zelf de juiste stoffen en accessoires kiezen. De mogelijkheden zijn legio. De juiste combinatie is cruciaal.

Hoe de juiste materialen en oppervlakken te vinden Bij het selecteren en combineren van de juiste Badkamer Materiaal en oppervlakken is het belangrijk om vooraf een paar belangrijke vragen te overwegen: welke stijlwereld wil je, wat is het ruimteconcept en welke sfeer wil je bereiken? Hoe zien de afzonderlijke materialen eruit, hoe zien ze eruit, hoe voelen ze aan? Hoe zit het met de vochtbestendigheid van de betreffende materialen? Wat past het beste op de vloer, wand en plafond? Is toegankelijkheid een issue en welke materialen passen hier het beste bij?

Dit zijn allemaal vragen, waarvan sommige niet zo eenvoudig te beantwoorden zijn. Bovendien is het niet per se eenvoudig om de enorme hoeveelheid verschillende materialen en oppervlakken bij te houden.

De klassieker biedt creatieve diversiteit

Tegels variëren van mat tot glanzend en van glad tot gestructureerd. Ze kunnen het uiterlijk van hout of natuursteen imiteren en zijn bijzonder veelzijdig op muren en vloeren. Afhankelijk van de kleur, vorm en formaat hebben ze een ander effect. Grote tegels zien er bijvoorbeeld elegant en harmonieus uit. Functionaliteit, compatibiliteit en onderhoudsgemak zijn verdere voordelen van de tegels. Bovendien zijn ze erg duurzaam.

Zo werkt luxe gezelligheid

Natuursteen is verkrijgbaar in mat en getextureerd of geslepen en glanzend gepolijst. Aan wand en vloer past hij perfect in uw nieuwe badkamer, b.v. in de gelijkvloerse douche. Het ziet er rustiek en toch elegant uit. Natuursteen is iets duurder dan tegels, maar overtuigt door zijn geweldige gevoel en bijzondere uitstraling. Bovendien heeft het een positieve invloed op het binnenklimaat en is het in de ongepolijste uitvoering antislip.

Veel comfort bij correct gebruik

Hout is materiaal nummer 1 in de bouw. Het kan ook worden gebruikt op de vloer, wand en plafond in de badkamer. Het matte, gestructureerde oppervlak brengt warmte en comfort in uw thuisspa. Maar let op: niet alle houtsoorten zijn geschikt. Bovendien moeten ze met weinig voegen worden verwerkt en herhaaldelijk worden geolied en gelakt. Het hout heeft altijd voldoende lucht nodig om te drogen. Aan de wand is daarom ventilatie aan de achterzijde noodzakelijk.

Functioneel en creatief belangrijk

Transparant en glad of doorschijnend en gezandstraald - glazen wanden helpen de functionele ruimtes in de badkamer te structureren en zien er vriendelijk en open uit. Ze beschermen tegen vocht, maar laten het licht door. Glas is ook een goede warmtegeleider. Het kan op maat worden gemaakt en is eenvoudig te monteren - een praktisch alternatief voor tegels. Hij kan bijzonder functioneel worden gebruikt als schuif- of vouwwand.

Trendy stijlelement voor moderne badkamers

Beton is verkrijgbaar in matte, gepolijste maar ook grovere uitvoeringen met open poriën voor wanden en vloeren. Het materiaal oogt erg dominant, minimalistisch en modern. Om het langdurig mooi te houden, moet het beton regelmatig gevernist worden. Het is relatief goedkoop, maar door het hoge gewicht niet geschikt voor elke badkamer. Het materiaal is warmte- en vochtisolerend en kan op tegels worden bevestigd.

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie