Medewerkers Huawei gebruiken iPhone

Jordi Smit
Een Twitter-bericht versturen met een iPhone, terwijl je bij concurrent Huawei werkt. Personeelsleden van Huawei werden hierop betrapt. De Chinese smartphone- en telecomfabrikant was er niet blij mee en heeft de twee medewerkers hiervoor berispt.

Huawei-medewerkers betrapt

In de tweet werden volgers van het officiële Huawei-account op Twitter een gelukkig 2019 gewenst. Een ding waren de medewerkers echter vergeten: het bericht was voorzien van een melding waaruit bleek dat het bericht met een iPhone was verstuurd. Dit is een tekst die Twitter aan tweets toevoegt als dat het geval is. Uit de memo blijkt dat een ingehuurd bedrijf om sociale media te beheren op een desktopcomputer verbindingsproblemen ervoer. Om de nieuwjaarswens toch op tijd te versturen, werd een iPhone gebruikt.

Interne memo

Het document meldt dat de twee verantwoordelijke medewerkers zijn gestraft. Zo zagen zij hun maandelijkse salaris met 5.000 yuan (ongeveer € 640,-) afnemen. 'Het incident heeft schade aan het merk Huawei toegebracht', staat in een interne memo die is ingezien door persbureau Reuters. Huawei wilde niet op de kwestie reageren. Het bedrijf strijdt met Apple om de tweede plaats van het wereldwijde marktaandeel in de smartphonemarkt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung is marktleider.

LEES OOK: Consumentenbond: smartphones te ontgrendelen met foto

Kritiek op Huawei

Huawei krijgt wereldwijd veel kritiek te verduren, onder andere van Donald Trump. De Amerikaanse president verdenkt Huawei en ZTE er namelijk van dat zij hun apparatuur die gebruikt wordt voor telecommasten zouden inzetten om Amerika af te luisteren. Trump riep zelfs de noodstand uit door middel van de International Emergency Economics Powers-wet. Deze wet geeft hem de macht om commerciële bedrijven te reguleren. Dit betekent dat Trump producten van Huawei en ZTE zou kunnen verbieden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi