Medewerkers Huawei gebruiken iPhone

Jordi Smit
Een Twitter-bericht versturen met een iPhone, terwijl je bij concurrent Huawei werkt. Personeelsleden van Huawei werden hierop betrapt. De Chinese smartphone- en telecomfabrikant was er niet blij mee en heeft de twee medewerkers reeds bestraft.

Huawei-medewerkers betrapt

De tweet was overigens wél van goede aard, want de volgers van de Twitter-pagina van Huawei werden een gelukkig nieuwjaar gewenst. De medewerkers waren echter vergeten dat bij het bericht een melding stond dat dit middels een iPhone de wereld in werd gebracht.

Interne memo

Inmiddels is bekend dat de twee medewerkers die verantwoordelijk waren voor het voorval zijn gestraft. Onder meer hun salaris ging omlaag, namelijk met 5.000 yuan wat omgerekend € 640,- is. 'Het incident heeft schade aan het merk Huawei toegebracht', staat in een interne memo die is ingezien door persbureau Reuters.

LEES OOK: Consumentenbond: smartphones te ontgrendelen met foto

Kritiek op Huawei

Huawei krijgt wereldwijd veel kritiek te verduren, onder andere van Donald Trump. De Amerikaanse president verdenkt Huawei en ZTE er namelijk van dat zij hun apparatuur die gebruikt wordt voor telecommasten zouden inzetten om Amerika af te luisteren. Trump riep zelfs de noodstand uit door middel van de International Emergency Economics Powers-wet. Deze wet geeft hem de macht om commerciële bedrijven te reguleren. Dit betekent dat Trump producten van Huawei en ZTE zou kunnen verbieden.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi