FinTech Barometer is uitgevoerd onder 300 finance professionals

Meerderheid CFO’s bij bedrijven is al druk bezig met blockchain

Marc Boersma
Uit de FinTech Barometer van Onguard blijkt dat de meerderheid van de CFO’s al druk bezig is met ontplooien van blockchain initiatieven of het zelfs al inzetten van deze technologie.

Het onderzoek van de Onguard FinTech Barometer is uitgevoerd onder 300 finance professionals. Van de ondervraagde groep is 51% ervan overtuigd dat blockchain een hype is. Een kwart geeft aan op korte termijn met blockchain aan de gang te gaan. Een meerderheid van 59% heeft de blockchain technologie al ingezet of initiatieven op dit gebied ontplooid. Van de CFO’s ziet 40 procent toekomstperspectief in blockchain.

Administratieve processen

De CFO’s die de blockchain technologie inzetten doen dit voornamelijk om administratieve processen te automatiseren. Ze willen de technologie gebruiken voor betalingen en het valideren van documenten. Uit het onderzoek komt naar voren dat CFO’s van mening zijn dat ze door de inzet van blockchain hun werk efficiënter en nauwkeuriger kunnen uitvoeren. 

Ontplooien van initiatieven

Marieke Saeij, CTO bij Onguard: ‘Het lijkt alsof bedrijven bang zijn om de boot te missen als het gaat om blockchain. Enerzijds geeft de helft van de CFO’s aan dat blockchain slechts een hype is die wel overwaait, terwijl ze anderzijds toch bezig zijn met het ontplooien van initiatieven. Ondanks dat we inmiddels weten wat de technologie inhoudt, zijn de toepassingen ervan nog erg abstract. Wat het daadwerkelijk gaat betekenen, zeker binnen finance, kunnen we op dit moment simpelweg nog niet zeggen. Wel zijn wij ervan overtuigd dat blockchain here to stay is en dat het groot gaat worden.’

afbeelding van Marc Boersma
Door: Marc Boersma

Marc Boersma | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Marc