Met deze praktische tips registreer je gemakkelijk een aantrekkelijke domeinnaam die nog niet bestaat

Redactie WINMAG Pro

Er zijn wereldwijd inmiddels honderden miljarden websites actief en het is dan ook best bijzonder om te beseffen dat elke website een unieke domeinnaam heeft. Dat is immers verplicht. Maar voor jou als startende ondernemer, die nog een domeinnaam moet registreren, is dit misschien niet heel gunstig. 

Je wilt immers origineel uit de hoek komen met je domeinnaam en tegelijkertijd moet deze nog niet geregistreerd zijn. Met de tips uit dit artikel registreer jij een kwalitatieve en tegelijkertijd originele domeinnaam. 

Gebruik lidwoorden en voorzetsels 

Als je een domeinnaam check doet, dan zal het je ongetwijfeld opvallen dat veel losse woorden al bezet zijn. Toch wil je dat de domeinnaam iets over de aard van je diensten of producten zegt en daarom is het handig om lidwoorden of voorzetsels aan domeinnamen toe te voegen. 

Bij heel veel woorden heb je die optie, zonder dat het er raar uitziet. Handige voorzetsels die je kunt gebruiken zijn  ‘in’, ‘op’, ‘uit’, en ‘voor’. Bij lidwoorden zijn vooral ‘de’ en ‘het’ relevant voor domeinnamen. 

Woorden aan elkaar koppelen

Een andere handige truc is woorden aan elkaar koppelen. Je hebt bijvoorbeeld algemene woorden die aan veel diensten en producten gekoppeld kunnen worden. Denk aan de woorden centrum, plek, plaats of spot. Als je bijvoorbeeld fietsen verkoopt, dan kun je voor een domeinnaam als ‘fietsverkoopspot’ gaan. 

Daarnaast kun je het bij sommige sectoren ook heel specifiek maken. Ben je bijvoorbeeld actief in de fotografie? Dan kun je veel originele domeinnamen met het woord ‘studio’ bedenken. 

Een werkwoord als domeinnaam 

Werkwoorden worden over het algemeen minder vaak geregistreerd en daarom kun je daar ook leuke dingen mee doen. Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, dan kun je veel kanten op met het werkwoord koken. Ben je een loodgieter? Dan kun je bijvoorbeeld iets met de term ‘maken of ontstoppen’. 

Overige tips

In de bovenstaande alinea’s hebben we allemaal losstaande tips gegeven, maar je kunt veel van die tips ook combineren voor een originele domeinnaam. Daarnaast hebben we nog enkele korte tips die niet voor iedereen van toepassing zijn maar misschien wel voor jou.

Je kunt bijvoorbeeld ook meervoudsvormen gebruiken. Ook dergelijke domeinnamen worden minder vaak geregistreerd. Ook kun je woorden aan elkaar mixen of een domeinnaam verzinnen met cijfers. Een domeinnaam met cijfers kan overigens wel riskant zijn, want die zijn lastiger te typen en je wilt het voor je bezoekers zo gemakkelijk mogelijk maken.

Vind je het echt lastig om een domeinnaam te verzinnen of is echt vrijwel alles wat je leuk vindt al bezet? Dan kun je profiteren van de rijke taal van Nederland en een website als synoniemen.net gebruiken. Voor vrijwel elk Nederlands woord is er bijna wel een synoniem. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie