Microsoft gaat de strijd aan met de iPhone

Redactie WINMAG Pro
Het is geen geheim dat Microsoft geen sterke speler is op de smartphonemarkt. De Windows Phones beslaan slechts één procent van de totale markt. Maar misschien komt daar binnenkort verandering in. Microsoft is druk bezig met een project die wellicht kan wedijveren met Apple's iPhone.

Microsoft werkt aan nieuwe Windows Phone

Volgens Business Insider is Microsoft al een tijdje bezig met een project om de Windows Phones nieuw leven in te blazen. Het zou maar zo kunnen zijn dat de hypothetische Windows Surface Phone van Microsoft een geduchte tegenstander wordt voor de iPhone van Apple. Er doen geruchten de ronde dat Microsoft aan een paar belangrijke features werkt voor een nieuwe Windows Phone die indruk zullen maken.

Continuum

Zo is er natuurlijk al Continuum: een feature waarmee je je smartphone met een computer kunt verbinden en deze ook echt kunt gebruiken als computer. Je bedient je telefoon dan met de muis en het toetsenbord van je pc. Er zijn echter beperkingen. Niet alle apps ondersteunen de Continuum-modus, slechts officiële Windows apps zullen werken. Een ander probleem is dat de meeste smartphones draaien op een ARM processor, maar computers op een Intel x86 processor en deze werken niet goed samen. Maar Microsoft heeft daar een oplossing voor.

windows surface phone microsoft
Emulator

Volgens insiders is Microsoft bezig met het bouwen van een emulator. Dat is een manier om een device te laten denken dat het een ander soort device is waarmee Microsoft de Windows Phone laat denken dat het een pc is. Maar ook hier zit een nadeel aan. Om de emulator te gebruiken heeft de smartphone uiteraard meer processorkracht en stroom nodig dan wanneer deze in de normale modus apps laat draaien. In de Continuum-modus zou dit laatste trouwens niet heel erg zijn omdat je telefoon dan toch ingeplugd is.

Microsoft Windows Surface Phone

Microsoft zelf heeft nog niks concreets naar buiten gebracht over een eventuele Surface Phone. Het gaat tot nu toe slechts om geruchten, maar de kans dat het bedrijf binnenkort met iets indrukwekkends naar buiten komt is groot.

Lees ook: Review: Microsoft Lumia 950 XL

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie