Microsoft introduceert nieuwe Office-iconen

Ruben den Boer
De alom bekende iconen van de Microsoft Office apps krijgen een Facelift, dat laat Microsoft afgelopen week in een blogpost weten. Voor het eerst sinds 2013 krijgen Word, Powerpoint, Excel en alle andere Microsoft Office-apps een nieuw gezicht. Het nieuwe ontwerp moet eenvoud, kracht en intelligentie uitstralen.

Zoals elk groot bedrijf is Microsoft continu in beweging, ze brengen nieuwe soft- en hardware op de markt en blijven hun succesvolle producten uitbreiden en verbeteren. Een van de meest succesvolle Microsoft-producten is ongetwijfeld hun Office-pakket, wat al sinds jaar en dag een letterlijk en figuurlijk icoon is op menig bureaublad. De laatste update van de (letterlijke) iconen is echter alweer vijf jaar oud. In die tijd is er veel veranderd binnen Microsoft en Office, tijd voor verandering dus.

Verleden en toekomst komen samen

In een blogpost legt Jon Friedman, chef Microsoft Office design, de nieuwe Microsoft iconen uitgebreid uit. Hij laat weten dat hij samen met zijn team goed heeft gekeken naar de geschiedenis van het bedrijf, wat de afgelopen jaren uiterst herkenbare iconen heeft gecreëerd. Hij wilde de nieuwe iconen echter ook een frisse twist geven. Zo zijn de kleuren iets ‘vriendelijker’ geworden en staat de bekende letter bij elk icoon duidelijker los van het symbool, waardoor de iconen ook 3D-proof zijn.

Daarnaast zijn de duidelijke randen uit het ontwerp gehaald, wat de openheid en connectiviteit van Office 365 moet benadrukken. Het minimalistische ontwerp moet tenslotte de eenvoud van de programma’s laten zien. We kunnen er nog lang over praten, maar je kunt het het beste zelf zien. Gelukkig heeft Microsoft een oogstrelende trailer gemaakt voor hun nieuwe Office-iconen (ja, echt) waarin alles nog eens haarfijn wordt uitgelegd:

Nieuwe Office-iconen eerst op mobiel en web

De komende maanden zal Microsoft de nieuwe Office-iconen gaan uitrollen. De mobiele apparaten en web-apps zijn de eerste die van de nieuwe iconen zullen mogen genieten.

afbeelding van Ruben den Boer

Rubenden Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRuben