Microsoft introduceert Windows Sandbox

Ruben den Boer
Microsoft introduceert hun eerder aangekondigde Windows Sandbox. In deze tijdelijke, virtuele desktopomgeving binnen Windows 10 kunnen gebruikers verdachte software testen zonder hun eigen pc in gevaar te brengen.

Windows Sandbox

Download je wel eens software zonder zeker te weten hoe veilig die eigenlijk is? Dan biedt Windows Sandbox de uitkomst. Vanaf de 18305-build van Windows 10 en Enterprise kunnen gebruikers gebruik maken van deze virtuele omgeving om verdachte software te testen zonder dat deze de eigen pc kan beschadigen. Dat schrijft Hari Pulapaka op de techblog van Microsoft.

LEES OOK: Surface Go Pro: ultieme tablet en laptop in één

Windows Containers

De software is gebasseerd op de technologieën van Windows Containers, een sandbox die ontworpen is voor gebruik binnen bedrijven en organisaties. De technologieën uit Containers is echter zo geïntegreerd in Sandbox dat ze geschikter zijn voor laptops en desktops, zonder dat deze de volledige capaciteit van Microsoft-servers nodig hebben.

Windows Sandbox is op bijna elke pc met Windows 10 te draaien. Om gebruik te maken van de virtuele omgeving heb je minimaal 4GB ram, 1GB schijfruimte en twee CPU-kernen nodig.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben