Microsoft Surface Laptop 2: een waardige opvolger

Jordi Smit
De Surface Laptop 2, de nieuwste versie van Microsoft’s Surface Laptop, is een waardig vervolg op het originele apparaat. Het vernieuwde model heeft een aanzienlijk verbeterd stroomprofiel en biedt, hoewel het geen tastbare ontwerpwijzigingen bevat, uiteindelijk de meest pure Windows 10-ervaring op een laptop. Wij namen de Surface Laptop 2 uitgebreid onder de loep en zagen een aantal verrassende aspecten.

Toen Microsoft in 2017 de oorspronkelijke Surface Laptop lanceerde, werd de wereld geschokt door zijn allereerste ‘speciale’ laptop. De Surface Laptop 2 overtreft zijn oudere broer: het is een pure, krachtige Windows 10-laptop met verbeterde productprestaties.

Ontwerp

Alleen al het ontwerp geeft de laptop een uitstraling waar je ‘u’ tegen zegt. De Surface Laptop 2 heeft een geheel zwarte kleurenvariant die er absoluut prachtig uitziet en fantastisch aanvoelt. Naast de nieuwste kleuroptie is de Surface Laptop 2 in principe hetzelfde als zijn voorganger, maar dan vele malen krachtiger. Het product is net zo dun en licht als voorheen, respectievelijk 0,57 inch (14,88 mm) en 2,75 pond (1,25 kg). De Surface Laptop 2 is net zo draagbaar als de eerste versie, positief nieuws voor mobiele professionals.

Specs

Naast de kleur is Microsoft overgeschakeld van een 7th-gen naar een 8th-gen Core-microprocessor en heeft het bedrijf de 4GB-geheugenoptie die beschikbaar was bij de eerste generatie, uitgeschakeld. Ook is Windows 10 in de S-modus verdwenen, nu vervangen door Windows 10 Home. Er zijn geen low-power Qualcomm- of Intel Pentium-gebaseerde opties.

Het scherm heeft 3,4 miljoen pixels en een resolutie van 2.256 x 1.504 pixels, waardoor alles op je scherm er haarscherp uitziet. Met een dikte van 14,5 millimeter en een gewicht van slechts 1,25 kilogram is de Surface Laptop 2 uitstekend te vervoeren. Door de lange batterijduur, tot wel 14,5 uur, gebruik je de Surface Laptop de hele dag zonder problemen. De Surface Laptop 2 werkt met Windows 10 S, het nieuwe lichte besturingssysteem van Microsoft.

LEES OOK: Surface Go Pro: ultieme tablet en laptop in één

Prijzen

De prijzen lopen uiteen, vanaf € 899,- als je gaat voor de minst snelle processor en kleinste hoeveelheid werkgeheugen en opslag, tot € 2.849,- wanneer je gaat voor het 1 TB-model met Core i7 en 16 GB aan werkgeheugen. Al met al is de Microsoft Surface Laptop 2 een waardige opvolger van zijn oudere broer, vol met intern doorgevoerde verbeteringen, wat zorgt voor optimale prestaties.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi