Microsoft Surface Pro 7 review: krachtiger dan ooit

Jordi Smit
Microsoft blijft doorgaan met het ontwikkelen van Surface-producten. Waar het vorig jaar oktober Surface Pro 6 lanceerde, komt het nu alweer met een nieuwe variant: Surface Pro 7. Precies zoals we van de Surface-familie gewend zijn: van buiten hetzelfde, maar met sterke hardware-matige verbeteringen. Wat het product krachtig maakt?

In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden, behoudt de nieuwe Surface Pro 7 het algehele ontwerp en de belangrijkste kenmerken van het vorige model. Als gebruiker krijg je hetzelfde Type Cover-toetsenborddock, een 12,3-inch aanraakgevoelig display en ondersteuning voor de Surface Pen N-trig pen van Microsoft. Echter, binnenin levert Microsoft het product met een aantal interessante, nieuwe functies en componenten.

Intel Core-chipset en Type-C USB-poort

Een van de meest in het oog springende specificaties van Surface Pro 7 is de Intel Core-chipset. Surface Pro 7 bevat Intel Core-chips van de tiende generatie, waardoor het apparaat wederom beter presteert dan zijn voorganger, Surface Pro 6. Surface Pro 7 heeft bovendien een Type-C USB-poort, wat een zeer welkome aanvulling is voor vrijwel iedereen die alledaags gebruikmaakt van een breed scala aan devices. 

De Surface Pro 7 draait met Windows 10 als standaard softwaresysteem. Dit geeft dus een vertrouwelijk gevoel tijdens het gebruik. Een zes-pins poort, waarmee je het Type Cover-toetsenborddock kunt bevestigen, bevindt zich aan de onderkant van de tablet. De naar voren gerichte 1,6W stereoluidsprekers met Dolby Audio Premium-certificatie maken het scherm compleet.

Toetsenbord

Het klassieke Type Cover-toetsenbord blijft ongewijzigd voor Surface Pro 7. Dit is positief nieuws, omdat het betekent dat Surface Pro 6-eigenaren die upgraden naar het nieuwe model eenvoudig hun bestaande Type Cover kunnen verwijderen en direct kunnen aansluiten. Magnetische strips betekenen dat zodra de Type Cover is aangesloten op de zes-pins poort, deze veilig op zijn plaats wordt vergrendeld. Er is vrijwel geen kans dat het toetsenbord middenin een reeks inputs losraakt, ongeacht hoe hardhandig of agressief je typt. De Type Cover is zo gevormd dat de toetsen bij verbinding onder een hoek in de richting van je handen staan ​​in plaats van parallel aan het bureau. Aangezien de Type Cover zelf flinterdun is - amper 5mm dik – voelt gebruik natuurlijk aan.

Processor

De door ons geteste Surface Pro 7 beschikt over een i5-1035G4 processor. Dit is een quad-coreprocessor met een basiskloksnelheid van 1,1 GHz en de mogelijkheid om te turboën tot 3,7 GHz. Het 'G4'-gedeelte van de naam geeft de aanwezigheid van Intel Iris Plus Graphics G4 aan. Deze geïntegreerde grafische processor is niet voldoende voor het spelen van grote driedubbele A-titels zoals Control of Ghost Recon: Breakpoint. Daarentegen zijn titels als Overwatch, Apex Legends en Fortnite prima te draaien. 

Surface Pro 7 presteert, net als zijn voorgangers, dat wat verwacht mag worden van een moderne 2-in-1. Met het product maakt Microsoft opnieuw een stap vooruit binnen de Surface-familie.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi