Microsoft Teams haalt Slack in

Jordi Smit
Microsoft Teams heeft meer dagelijkse gebruikers dan Slack. De softwaremaker stelt dat meer dan 13 miljoen mensen elke dag gebruikmaken van Microsoft Teams. Dat is meer dan de ruim 10 miljoen gebruikers die Slack zegt te hebben.

Presatie Microsoft Teams

Het is de eerste keer dat Microsoft het aantal actieve gebruikers heeft onthuld. Dat Microsoft Teams Slack heeft ingehaald, mag als een flinke prestatie worden gezien slechts twee jaar na de lancering. Slack onthulde zijn 10 miljoen dagelijkse actieve gebruikersaantal eerder dit jaar. het gebruikte hetzelfde cijfer in april in een financiële aanvraag. 

Microsoft Teams vs Slack

Microsoft bundelt Teams met zijn Office 365-abonnementen voor bedrijven, terwijl Slack een aparte betaalde service is. Dat geeft Microsoft een duidelijk voordeel voor bepaalde soorten bedrijven, maar Slack wint nog altijd de harten van kleine bedrijven en startups die tevreden zijn met Google's G Suite in plaats van te vertrouwen op Word, Excel en Outlook.

LEES OOK: Windows 10-update: inloggen zonder wachtwoord

Overige updates

Naast de gebruikersnummers geeft Microsoft vandaag ook een update over enkele nieuwe Teams-functies. Prioritaire meldingen zijn later deze maand beschikbaar. Deze berichten een ontvanger om de twee minuten op hun telefoon of desktop totdat er een reactie is.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi