Microsoft Teams: Resistance is nog steeds futile

Microsoft Teams: Resistance is nog steeds futile

Redactie WINMAG Pro
Gigant Microsoft staat er al sinds jaar en dag om bekend: ze nemen ideeën over van populaire startups en bouwen dat met hun expertise en middelen op tot eigen software die vervolgens veel groter wordt dan die startup. Bill Gates en Microsoft zijn er groot mee geworden. Recent voorbeeld: Slack en het nieuwe Microsoft Teams.

Slack is een zeer populaire startup. Met de chat-app kunnen bedrijven hun complete communicatie stroomlijnen en de software wordt dan ook door een hoop organisaties gebruikt. Microsoft was in de race om een bod uit te brengen om Slack over te nemen voor 8 miljard dollar, voordat oprichter Bill Gates daar een stokje voor stak. Hij ziet veel meer in zijn bekende strategie: zelf iets vergelijkbaars maken en dat dan groter in de markt zetten.

Teams

Die software is de onlangs gepresenteerde Microsoft Teams geworden, die de softwaregigant vervolgens via hun enorme én loyale klantenkring kan verspreiden. Bates zag meer in een uitbreiding of nieuwe versie van Skype. Microsoft luisterde naar hem en ontwikkelde dus Teams, in een vroege proefversie Skype Teams genoemd. Teams is een onderdeel van Office 365, waardoor een enorme groep mensen kennismaakt met de nieuwe software.

Futile

Het is een recent voorbeeld van een erg vaak gebruikte Microsoft-strategie. Startups en concurrentie simpelweg de markt uitdrukken via hun enorme ontwikkel- en klantenpotentieel. Nog steeds geldt: ‘We are Microsoft: resistance is futile’. 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie