Miljoenen Bitcoins gestolen bij hack NiceHash

Peter Güldenpfennig
Bitcoinhandelsplatform NiceHash heeft te maken gehad met een security breach. Het resultaat? Een lege wallet en heel veel gedupeerde Bitcoin-miners.

De breach werd bekend gemaakt door de site zelf, die een persbericht via Reddit heeft uitgebracht. Hier wordt de breach ook besproken door gebruikers. Help Net Security meldt dat om en nabij de $70 miljoen aan bitcoins is gestolen.

Bitcoins met waarde van $70 miljoen gestolen

Veel gebruikers die via NiceHash bitcoins verhandelen denken dat het een interne hack is geweest. Niet vreemd, want Martin Skorjanc is eigenaar van H-bit, die een meerderheidsbelang in NiceHash hebben. De zoon van Skorjanc is CTO bij NiceHash en tevens de ontwikkelaar achter het Mariposa-botnetwerk. Met andere woorden, iemand die kennis van zaken heeft waar het cybercrime betreft.

Gebruikers zien hun geld waarschijnlijk niet meer terug. NiceHash komt in ieder geval snel met meer nieuws over de hack.

afbeelding van Peter Güldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Peter Güldenpfennig is vaste redacteur voor WINMAG Pro. Hij schrijft nieuws, analyses en achtergrondverhalen over mobility, gadgets, internet en software. Zijn interesses liggen bij sociaal-culturele aspecten van ICT in het algemeen, en gaming in het bijzonder.

Bekijk alle artikelen van Peter