mintBlue en Sumthing slaan de handen ineen om transparantie in sociale initiatieven te bevorderen via de blockchain

Redactie WINMAG Pro

mintBlue, een Blockchain-as-a-Service (BaaS) platform, is een samenwerking aangegaan met Sumthing, een pionier in het verbinden van organisaties met natuurherstelprojecten, om transparantie te bieden voor sociale initiatieven. Hun samenwerking is gericht op het aanpakken van de dringende behoefte aan verantwoording en vertrouwen in natuurherstelprojecten door gebruik te maken van de mogelijkheden van de blockchain.

mintBlue: Innovatieve Publieke Blockchain voor Natuurherstelprojecten

Natuurherstelprojecten hebben te maken gehad met aanzienlijke kritiek vanwege zorgen over transparantie en nauwkeurigheid in CO2-compensatie-initiatieven. Als reactie op deze dringende uitdagingen heeft mintBlue een proactieve benadering gekozen door een publieke data protocol te introduceren om gezamenlijk aan natuurherstel te werken.

Deze oplossing stelt initiatieven in staat om samen te werken op een gedeeld publiek platform, waarbij actoren in het ecosysteem gezamenlijk kunnen werken aan het delen van projecten voor natuurherstel en het beheren van bestelstromen. Door gebruik te maken van de publieke blockchain, wordt er een betrouwbaar en onveranderlijk register gecreëerd voor het volledige proces.

"mintBlue heeft ons laten zien hoe eenvoudig het is om vertrouwen te creëren door middel van de blockchain", aldus Gijs Schuringa, Chief Commercial Officer van Sumthing. "De missie van Sumthing is om natuurherstel toegankelijk, boeiend en betekenisvol te maken voor iedereen. Het creëren van vertrouwen gedurende de gehele klantreis is een van onze kernbeloften. Als gevolg van deze samenwerking met mintBlue kunnen mensen nu op een transparante manier doneren aan natuurherstelprojecten, zonder te hoeven omgaan met de complexiteiten van de onderliggende blockchain."

mintBlue en Sumthing: Samenwerken voor Transparantie en Duurzaamheid

De samenwerking met Sumthing is van groot belang voor de diensten van mintBlue. Het protocol van mintBlue biedt een kant-en-klare oplossing voor sociale initiatieven, waardoor ze gebruik kunnen maken van de blockchain om data uitdagingen aan te pakken en een transparant ecosysteem te creëren.

Om het ware potentieel van de publieke blockchain te benutten, heeft mintBlue 'protocol denken' toegepast. Dit houdt in dat het geen eenmalige implementatie is. Het publieke protocol is nu toegankelijk voor iedereen om aan te sluiten en samen te werken aan de inkoop en uitvoering van natuurherstelprojecten.

mintBlue biedt een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van het protocol op de publieke blockchain. Het protocol doet hetzelfde; het mogelijk maken van interoperabiliteit tussen belanghebbenden om een verifieerbaar ecologisch voetafdruk te waarborgen. Iedereen kan het natuurherstel protocol integreren in hun e-commerce uitcheckproces, hun SAAS of transactieverwerker met slechts een paar klikken. Dit biedt initiatieven een eenvoudige manier om hun impactdoelen te bereiken en hun bijdragen als echt en authentiek te bewijzen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Sumthing in ons gezamenlijke streven naar transparantie", aldus Niels van den Bergh, CEO van mintBlue. "Ons protocol stelt initiatieven in staat om tegemoet te komen aan de dringende behoefte aan verantwoording en vertrouwen in sociale initiatieven. Door gebruik te maken van de kracht van de blockchain kunnen we een aanzienlijke impact hebben op de inspanningen voor natuurherstel."

Deze samenwerking benadrukt ook de toewijding van mintBlue aan milieuduurzaamheid. Het protocol van mintBlue gaat niet alleen gepaard met transparantie en verantwoording, maar is tevens milieuvriendelijk en verbruikt aanzienlijk minder energie in vergelijking met  andere blockchains. Door de potentie van de blockchain te demonstreren in natuurherstelprojecten, hopen mintBlue en Sumthing andere initiatieven te inspireren om de blockchain te adopteren en zo bij te dragen aan een toekomst die zowel transparant als duurzaam is.

 

Lees hier ook:

https://www.winmagpro.nl/online-ondernemen-het-hoeft-niet-allemaal-zelf

https://www.winmagpro.nl/jemena-kiest-salt-security-om-haar-snel-groeiende-api-platform-te-beveiligen

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie