Security en razendsnelle opslag ineen

MKB Best Choice 2016: Samsung EVO solid state drive

Redactie WINMAG Pro
Samsung heeft begin juni wereldwijd de 750 EVO solid state drive (SSD) in 120GB, 250GB en een geheel nieuwe 500GB capaciteit gelanceerd. De 750 EVO SSD's bieden de consument en PC-bouwers een efficient migratiepad van harddisk-drives (HDDs) of slow performing entry-level SSDs voor een snellere en meer betrouwbare opslagoplossing voor het dagelijkse computergebruik.

De 750 EVO SSD's zijn voorzien van de geavanceerde NAND flash-technologie, TurboWrite, Dynamic Thermal Guardbescherming en RAPID Modefeatures die gezamenlijk tot een optimale performance leiden. Verder bezit de drive Samsungs krachtige MGX-controller en is de opslagsnelheid bij inzet van TurboWrite respectievelijk 540MB/s en 520MB/s. 
MKB
De RAPID Modefeature is erg interessant. Gebruik de bijgeleverde Magician-software en vrij geheugen van je computer wordt gebruikt als buffer voor de SSD. De hardware is voorzien van een betrouwbare AES 256-bit hardware-encryptie. Samsung biedt de nieuwe 750 EVO 500GB aan met een driejarige gelimiteerde garantie of 100 terabytes written (TBW) in meer dan 50 landen en regio's, waaronder de VS, Europa, China en Korea.

De 750 EVO wordt geleverd met software waarmee beginnende gebruikers een nieuwe SSD eenvoudig kunnen installeren en beheren. Samsung's Data Migration-software biedt een krachtige kloonmethode waarmee je je gegevens kunt verhuizen. Hierbij wordt zelfs een oplossing geboden wanneer de brongegevens meer plaats innemen dan de capaciteit van de SSD.

Verder vereenvoudigt de Magician-software het SSD-beheer, zodat beginners de prestaties en levensduur van de SSD's kunnen maximaliseren. Niet onbelangrijk, want SSD's dienen qua beheer anders benaderd te worden dan HDD's. Het bijkomende voordeel van SSD is natuurlijk het ontbreken van bewegende delen. Dat betekent dat de 750 EVO solid state drive uitermate geschikt is voor gebruikers die veel op pad zijn. Een schok of een stoot maakt niets uit, de schijf kan het hebben.


Samsung EVO solid state drive 

Prijs: € 149,99
info: samsung.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

RedactieWINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie