MKB Best Choice Awards 2018: ASUS ZenBook Flip S (UX370UA)

Redactie WINMAG Pro
Sinds 2011 gooit ASUS hoge ogen met de ZenBooklijn. Het credo wat ASUS lijkt te hanteren voor deze devices is: handzaamheid, functionaliteit en schoonheid. Dat was bij de eerste ZenBook zo, en is ook het geval bij de nieuwste ZenBook 2-in-1, de ZenBook Flip S UX370UA.

Specificaties

Het apparaat is slechts 10,9mm en weegt een fractie meer dan 1,1 kg. Hoewel de ZenBook Flip S in meerdere configuraties beschikbaar is, heeft ons testmodel een Intel Core i5-CPU van 2,5GHz en 8GB aan intern geheugen. Qua opslag heb je 256GB tot je beschikking. Qua poorten heb je aan beide kanten een USB-C poort plus een microfoon en headphone-poort aan de linkerkant.

Display

Het display betreft een 13.3- inch scherm met backlit LED en een resolutie van 1920 x 1080, hoewel er ook een versie beschikbaar is met een 4K-display. Wat kleuren en inkijkhoeken betreft heb je niets te klagen: die zijn uitzonderlijk goed. Zoals gezegd kun je de notebook in elke positie die je wenst zetten. Een tent-modus bijvoorbeeld, om collega’s iets te verduidelijken of tabletmodus om notities mee te maken met de ASUS-pen.

Design

We spreken veel vaker dan voorheen over design in notebooks. Logisch, want praktisch alle fabrikanten snappen tegenwoordig dat het oog ook wat wil. ASUS was echter een van de eerste die met de ZenBook strak en uitgekiend design in de praktijk bracht, en houden die vlag hoog met hun nieuwste model. Dat in combinatie met goede specificaties en een lichte, maar duurzame behuizing, maakt de ZenBook Flip S de 2-in-1 waar je niet omheen kunt.

Prijs Vanaf € 1.199,-
Info www.asus.nl

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie