MKB Best Choice Awards 2018: HP Zbook

Redactie WINMAG Pro
De meeste mensen die een nieuwe laptop gaan kopen zullen, als ze slim zijn, vooral de budgetexemplaren bekijken. Tenzij je een grafisch ontwerper of een diehard gamer bent, heb je vrij weinig aan 32 GB RAM en een 4K-beeldscherm. Maar hoe zit het eigenlijk als je wel de behoefte hebt aan een supersterke laptop of tablet? Dan biedt de HP Zbook een verrassend alternatief.

Specificaties  

Al bij de eerste oogopslag zie je dat dit apparaat is gemaakt om te presteren met een pen. Een digitale uiteraard, geen echte. Aan weerszijden van het scherm zitten knoppen die zijn voorgeprogrammeerd voor standaard taken als opslaan, inzoomen en uitzoomen. Op deze manier kun je het scherm volledig gebruiken om er bijvoorbeeld mee te illustreren. Dat scherm is 14 inch groot, wat een prima formaat is voor een tablet. Ook aan kleuren ontbreekt niets. De HP Zbook heeft een 4K-scherm met 1 miljard kleuren.  

HP Zbook  

Om de schermgevoeligheid te optimaliseren is HP een samenwerking aangegaan met tekentabletfabrikant Wacom. Het resultaat is een scherm met maar liefst 4.096 niveaus in drukgevoeligheid.Waarschijnlijk heb je dan niet eens meer door dat je op een digitaal scherm aan het tekenen bent en niet op een stuk papier. De accu is eigenlijk het enige punt waar nog ruimte voor verbetering is. Normaal gesproken is een 70 watt-accu meer dan genoeg. Maar aangezien de HP Zbook x2 over veel zware hardware beschikt, gaat de accu toch wat minder lang mee dan je zou hopen.

Prijs € 2.400,- tot € 3.200,-
Info www.hp.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie